Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
27. marts, 2014
Drukāt

Pikantā burkānu biezzupa ar pistāciju riekstiem


Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Sastāvdaļas: 600 g burkānu, 250 ml dārzeņu buljona, 4 ēd. k. olīvu eļļas, 1 liels sarkanais sīpols, ķiploks, čili garšviela, baziliks, 15 ml saldā krējuma, 1 tējk. balzamiko etiķa, jūras sāls, pistācijas rieksti. Piedevas: ciabatas maize, zilais siers.

Kā gatavot?

Ūdenī brīdi pavāra kartupeļus, burkānus un citus dārzeņus. Buljonu izkāš. Sīpolu un burkānus notīra, sagriež un apcep eļļā. Klāt lej buljonu, uzvāra, virumu sakuļ blenderī. Vēlreiz uzvāra, pievieno sāli, garšvielas, balzamiko etiķi, nedaudz saldā krējuma. Ja vēlas, lai zupa ir asāka, pieber nedaudz maltus čili piparus. Zupu lej šķīvī, vidū ieberot drupinātus pistācijas riekstus. Pasniedz ar šķēli ciabatas maizes, apziestu ar zilo sieru.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+