Foto – Valdis Semjonovs

Pikantā jūras velšu zupa 0

KĀ GATAVOT?

Iztīrītas vairāku veidu zivis liek katlā. Pievieno notīrītus, sagrieztus sīpolus, burkānus, ķiplokus, lauru lapas, nedaudz timiāna un rozmarīna, gabaliņu selerijas kāta un čili piparu. Vāra 5 līdz 6 stundas. Virumu atstāj uz vairākām stundām ievilkties, pēc tam izkāš. Sakapātu ķiploku, selerijas kātu, sīpolu, cukīni, papriku un puravu apcep sviestā, pielej baltvīnu, vēl brīdi pasautē. Liek klāt sablendētus tomātus savā sulā. Pannas saturu pievieno buljonam, pieber nedaudz sāls un maltus piparus. Notīrītas tīģergarneles, ātes vai butes fileju un mīdijas pārkaisa ar garšaugu sāli, pievieno mazliet piparus, apcep sviestā. Apceptās jūras veltes liek šķīvī, pārlej ar buljonu. Vidiņā kārto pāris mīdiju ar visu čaulu.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Gatavoja restorāna “Zivju letes” administratore DŽOĀNA SURAJA

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.