Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
11. septembris, 2015
Drukāt

Pikantā jūras velšu zupa

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs
Sastāvdaļas:

Āte, dorada, bute, lasis, tīģergarneles, mīdijas, sīpoli, burkāni, ķiploki, lauru lapas, timiāns, rozmarīns, selerijas kāts, čili pipars, cukīni, paprika, puravs, sviests, baltvīns, savā sulā konservēti tomāti, sāls, malti melnie pipari, garšaugu sāls.

KĀ GATAVOT?

Iztīrītas vairāku veidu zivis liek katlā. Pievieno notīrītus, sagrieztus sīpolus, burkānus, ķiplokus, lauru lapas, nedaudz timiāna un rozmarīna, gabaliņu selerijas kāta un čili piparu. Vāra 5 līdz 6 stundas. Virumu atstāj uz vairākām stundām ievilkties, pēc tam izkāš. Sakapātu ķiploku, selerijas kātu, sīpolu, cukīni, papriku un puravu apcep sviestā, pielej baltvīnu, vēl brīdi pasautē. Liek klāt sablendētus tomātus savā sulā. Pannas saturu pievieno buljonam, pieber nedaudz sāls un maltus piparus. Notīrītas tīģergarneles, ātes vai butes fileju un mīdijas pārkaisa ar garšaugu sāli, pievieno mazliet piparus, apcep sviestā. Apceptās jūras veltes liek šķīvī, pārlej ar buljonu. Vidiņā kārto pāris mīdiju ar visu čaulu.

 

Gatavoja restorāna “Zivju lete” šefpavārs VILNIS BRESIS

 

 

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+