Mobilā versija
+0.2°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
19. novembris, 2014
Drukāt

Pikanta kartupeļu uzkoda

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 800 g mazu iegarenu kartupeļu

• 2 ēdamkarotes augu eļļas

• ½ tējkarotes maltu melno sinepju

• ½ tējkarotes kurkumas pulvera

• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

• ½ tējkarotes sāls

• 2 ķiploka daiviņas

Kartupeļus nomazgā, nosusina un sagriež (ar visu mizu) garos salmiņos, pārlej augu eļļu un samaisa. Ķiplokus smalki sakapā. Atsevišķā trauciņā sajauc visas garšvielas ar sāli un pārber kartupeļiem, pievieno sakapātos ķiplokus un vienmērīgi samaisa. Uzkarsētā cepeškrāsnī (līdz +200 °C) kartupeļu salmiņus cep 30–40 minūtes (atkarīgs no tā, cik biezi salmiņi). Svarīgi kartupeļus nepārcept, tiem jābūt mīkstiem, nevis sausiem un sīkstiem. Ideāla uzkoda pie alus – kraukšķīgi un pikanti! Var pasniegt arī pusdienās kopā ar biezpienu un salātiem.

(6 cilvēkiem)

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+