×
Mobilā versija
Brīdinājums +22.5°C
Dzidra, Dzidris, Gunita, Loreta
Svētdiena, 27. maijs, 2018
24. aprīlis, 2018
Drukāt

Pikantā ķirbju krēmzupa ar ķimeņu sieru


Foto-Anda KrauzeFoto-Anda Krauze

Sastāvdaļas – 200 g ķimeņu siera, 1 kg ķirbja, 1 sīpols, 1 burkāns, 1 čili pipars, 200 g saldā krējuma, 200 g olīveļļas, sāls, pipari (pēc garšas), timiāns, rupjmaizes grauzdiņi.

Pagatavošana.

Ķirbi, burkānus un sīpolus nomizo un sagriež lielos gabalos, samaisa ar olīveļļu un timiānu un liek krāsnī cepties, kamēr mīksti. Gatavos dārzeņus liek katlā, pielej nedaudz ūdens un saldo krējumu un uzvāra. Sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.

Zupu pasniedz ar ķimeņu sieru, kuru sagriež nelielos kubiņos un izkārto uz šķīvja ar svaigiem vai vītinātiem tomātiem, rupjmaizes grauzdiņiem un svaigiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+