Mobilā versija
+7.0°C
Sarmīte, Tabita
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
4. augusts, 2015
Drukāt

Pikantā tomātu biezzupa ar sieru un degvīnu

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

400g jūras veltes
600g smalcināti konservēti tomāti savā sulā
1 paprika
1 neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. saldā čili mērce
1/2 citrons
2 ēd.k. degvīns
olīveļļa
150g Fetaki siers
pētersīļi

Pagatavošana

Sīpolu un ķiplokus notīrīt un sasmacināt. Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagreizt mazos kubiņos.

Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot papriku un cept 7-8 min, līdz paprika kļūst mīksta. Pievienot konservētus tomātus, degvīnu, čili mērci, rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu un sautēt vēl 5 min. Pievienot jūras kokteili un sautēt vēl 5 min. Pievienot pēc garšas sāli.

Saliet zupu porcijas šķīvjos, pārkaisīt ar sadrupinātu Fetaki sieru un sakapātiem pētersīļiem. Klāt pasniedz svaigu vai grauzdētu maizi.

 

Recepti piedāvā

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+