Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
11. augusts, 2014
Drukāt

Pikants baklažānu ēdiens ēģiptiešu gaumē. Iesaka Baiba Šteina (2)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Iesaka Baiba Šteina, TDA “Zelta sietiņš” mākslinieciskā vadītāja

No ceļojuma uz Ēģipti pārvedu kāda vienkārša, sātīga un garšīga ēdiena recepti. Lai to pagatavotu, vajag baklažānu, ķiplokus, pētersīļus, garšvielas un olīveļļu.

Baklažānu sagriežu šķēlēs, uzberu Vegetu (esmu iecienījusi šo garšvielu, bet var izmantot citu) un ļauju tai pusstundu ievilkties. Izdalījušos šķidrumu noleju trauciņā un pievienoju smalki sagrieztus pētersīļus un izspiestu ķiploku. Tad baklažāna šķēles nelielā olīveļļas daudzumā grilpannā apcepu no vienas puses, apgriežu tās un uzlieku pētersīļu un ķiploku masu. Turpinu cept, līdz baklažāns gatavs. To ēdu ar rudzu vai graudu maizi, ar biezpienu vai ar kādu no svaigā siera masām. Baklažāns ar pētersīļu un ķiploku piedevu ir gards ēdiens, kas lieliski piesien dūšu!

Man ir arī pašai sava pesto versija. Reiz nakts tirgū nopirku pārāk daudz rukolas, ko nespēju apēst. Lai manta neietu postā, rukolu sakapāju un samalu gaļas mašīnā. Masai pievienoju “Azaida” sēkliņu maisījumu ar sāli, jo mājās nebija ciedru riekstu, kā norādīts receptē, piepilināju olīveļļu un iespiedu ķiplociņu. Maisījumu ziežu uz maizes sviesta vietā un virsū lieku biezpienu vai svaigo sieru.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Vegeta ir sevišķi vērtīga, it īpaši ar sāli un citiem garšas pastiprinātājiem. Ēģiptieši par tādu garšvielu droši vien nav pat dzirdējuši…

  2. Zvērā recepte- cepts baklažāns ar vegetu. īsts šedevrs

Draugiem Facebook Twitter Google+