Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
2. jūnijs, 2015
Drukāt

Pildīta lielopa gaļas rulete

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

600g lielopa gaļa

300g cūkgaļas krūtiņa

300g aknas (liellopa vai cūkgaļas)

2 šalotes sīpoli

2 ķiploka daiviņas

150ml brendijs

100ml saldais krējums

1 ola

timiāns

Pildījumam

4-5 žāvētas plūmes

100g siers Čedara vai kūpināts siers

Pagatavošana

Liellopa gaļu, cūkgaļas krūtiņu un aknas sagriezt kubiņos, pievienot sagrieztus pabiezos gabalos šalotes sīpolus, timiānu un pārliet ar brendiju. Apsegt ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāt marinēties uz 24 st.

Gaļu kopā ar sīpoliem izmalt gaļas mašīnā. Pievienot olu un sasmalcinātus ķiplokus. saldo krējumu, samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

Uz darba virsmas izklāt foliju. No gaļas izveidot cilindru, iespiest pa vidu plūmes un stienīšos sagrieztu sieru, ietīt folijā un cept cepeškrāsnī 50-60 min. Apm. pēc 30 min. foliju atvērt vaļā un turpināt cept. Ik pa brīdim apsmērēt ar sulu, kas izdalās cepšanas laikā.

 

Recepte tapusi, sadarbībā ar “Prizmu”

Recepti piedāvā

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+