Mobilā versija
-2.8°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
27. maijs, 2015
Drukāt

Pildīta omlete Džeimija Olivera gaumē

Foto: FotoliaFoto: Fotolia
Sastāvdaļas 4 porcijām

1 gatavs avokado
3 laimi
15 g svaiga korianda (kinzas)
3 ēdk, dabiska beztauku jogurta
olīveļļa
1 mazs sīpols
1 burkāns
1/2 kāpostgalviņas
1 svaigs čili pipars
8 lielas olas
60 g Čedara siera

Iztīra, sablenderē avokado. Piespiež klāt divu laimu sulu, sasmalcina kinzu, pievieno jogurtu un nedaudz eļļas, blenderē, kamer izveidojas vienmērīga masa. Pievieno garšvielas

Nomizo sīpolu un burkānu, smalki sarīvē, tad smalki sagriež kāpostu. Ļoti smalki sasmalcina čili pāksti un visu sajauc lielā bļodā. Pievieno atlikušās koriandra lapas, tad pārlej ar avokado mērci un labi sajauc. Atkal pagaršo un pēc vajadzības pievieno garšvielas.

Atsevišķā bļodā sakuļ visas olas, pielejot nedaudz ūdens, pieliek sāli un piparus.

Lielu pannu ar nepiedegošu pārklājumu uzkarsē, pagriež karstumu uz vidēju. Uzlej pilienu eļļas, pēc tam – 1/4 olu kulteņa. Izlīdzina pa visu pannu, uzrīvē 1/4 daļu siera un ļauj tam izkust. Tad cep omleti, to neapbrūninot, līdz maiga, zīdaina un gluda – aptuveni 2 minūtes un tikai no vienas puses. Uzslidina uz šķīvja, ar karoti pārliek pāri 1/4 daļu avokado un dārzeņu pildījuma, tad rūpīgi uzloka sānus un apgriež otrādi. Pasniedz ar pāris pilieniem laima sulas un šķipsniņu kinzas.

Sagatavots pēc jamieoliver.com

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+