Foto-Džuljeta Leiterte

Pildītas oliņas: saldas un sāļas uzkodas svētku galdam 0

Autore: Džuljeta Leiterte

Fantastiski skaistas uzkodas olu izskatā rotās jebkuru svētku galdu. Šādi var pagatavot gan gaļas, gan saldās oliņas. Vajadzēs vairākas tukšas olu čaumalas, želatīnu un dažādus produktus pēc izvēles.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas
Lasīt citas ziņas

Nomazgātai olai apaļajā galā ar asu nazi izurbina caurumu. Izlej olas saturu traukā (no tā var cept omletes vai pankūkas, vai ko citu). Olas čaumalas izskalo un piepilda ar smalki sagrieztiem produktiem pēc izvēles. Vienā variantā iepilda vārītu vistas gaļu, konservētu kukurūzu un smukumam pieliek redīsa lapiņu, otrā variantā – ceptas reņģes gabaliņiem pievieno marinētus sīpolus, konservētas kukurūzas šķēlītes un kripatās sagrieztu papriku. Sagatavo želatīnu, kā norādīts uz iepakojuma: olām ar gaļu – vistas gaļas buljonu, reņģēm – marinādi.

Saldajiem pildījumiem – sīki sagriež ananasu gabaliņus no kompota, nedaudz svaigas zemenes, mellenes smukumam, pievieno želatīnu šķidrajam kompotam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sapildītās olas saliek ledusskapī. Pirms likšanas uz galda noteikti noņemt čaumaliņas un olu plēvītes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.