Praktiski
Receptes

Pildīti kartupeļi ar olu un šķiņķi 16

Foto-Ruslan Mitin/Shutterstock

Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi
4 olas
4 šķiņķa šķēles
2 ēdamkarotes sviesta
pustējkarote sāls
pasniegšanai zaļumi

Pagatavošana.
Lai ēdiens ātrāk būtu gatavs, kartupeļus var iepriekš novārīt ar visu mizu. Ja nav novārīti, tos vairākās kārtās ietin folijā un cep uz grila oglēm, ugunskura oglēs vai cepeškrāsnī 180 grādos. Atkarībā no kartupeļu šķirnes un lieluma gatavošanas ilgums var būt 45–75 minūtes. Kad kartupeļi gandrīz mīksti, tiem mazliet nogriež augšpusi un sakārto katru folijas ligzdiņā. Pēc tam ar ēdamkaroti vidū izgrebj iedobīti, ieliek mazliet sviesta, iesit pa olai, saliek virsū bekona šķēles, pārkaisa ar sāli un liek uz oglēm, grila restēm vai cepeškrāsnī cepties 10–15 minūtes, līdz ola izcepusies un šķiņķis sačokurojies. Pasniedz, pārkaisītu ar zaļumiem.

LA.lv