Mobilā versija
Brīdinājums +0.5°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
1. decembris, 2014
Drukāt

Pildīti kartupeļi: parastā kartupeļa neparastā variācija

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
S

• 800 g kartupeļu

• 200 g žāvētas gaļas

• Sīpols

• 100 g Krievijas siera

• 2 olas

• Tējkarote sāls

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• Ēdamkarote sakapātu timiāna vai diļļu zaļumu

(6 porcijas)

Izvēlas vidēji lielus, vienādus, simetriskus kartupeļus, nomazgā un vāra ar visu mizu, līdz tie pusgatavi, – kad iedur ar dakšiņu, var just, ka vidus vēl ciets. Atdzesē, nogriež kartupelim micīti un izgrebj ar karoti vidu.

Sīpolu sakapā, gaļu sagriež kubiciņos un uz pannas mazliet apcep. Olu sakuļ kopā ar sāli, pipariem un zaļumiem. Izdobtajos kartupeļos vispirms ielej sakulto olu, pilda ar gaļu un pārlej ar olu masu.

Cep līdz +200 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un cep vēl 5 minūtes. Pasniedzot uzber zaļumus. Ļoti gards siltais ēdiens, gaļa kartupeli no iekšpuses padara sulīgu un sātīgu.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+