Mobilā versija
-2.0°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
5. aprīlis, 2012
Drukāt

Pildīti ķirbji

Zarcinska4_VI_15

Gatavošana. Mazajiem ‘Baby bear’ šķirnes ķirbjiem nogriež augšu un iztīra sēklotni. Pildījumam kubiciņos sagriež cauraugušu žāvētu cūkgaļu un sajauc ar sagrieztiem sīpoliem, sāli, melnajiem pipariem un citām garšvielām.

Var pildīt arī ar vārītu maltu gaļu, sviestā apceptiem sīpoliem un sālsūdenī novārītiem rīsiem vai putraimiem. Veģetāram pildījumam var izmantot kāpostus, burkānus, ābolus, kāļus un citus dārzeņus. Piepildītus ķirbjus var cept gan krāsnī, gan uz pannas vai arī lēni vārīt karstā ūdenī.

Gatavoja Dārzkopības entuziastu kluba “Tomāts” valdes priekšsēdētāja Sarma Žarčinska. Recepte no viņas topošā krājuma “Ķirbis – jūsu veselībai”.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+