Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
24. septembris, 2015
Drukāt

Pildīti ķirbju ziedi. Ilzes Jurkānes recepte

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Piedāvājam izmēģināšanai vienu no Ilzes Jurkānes ķirbju receptēm

Itālijā un vēl citās Vidusjūras valstīs, kā arī Amerikā, ir ļoti populāri pildīt ķirbju un kabaču ziedus un servēt tos kā uzkodu. Par to atcerējos, kad stāvēju lielā “Kliblapsu” ķirbju lauka malā un raudzījos uz skaistajiem ziediem. Sapratu – šis ir īstais laiks – un noplūcu desmit visglītākos ziedus!

Bļodā sakuļ 2 olas, pievieno 100 g rīvmaizes, 100 g Parmas siera, “Santa Maria” itāļu garšvielas, nedaudz sasmalcināta ķiploka un 1 ēd. k. eļļas. Šo masu pilda ziedos un liek cepamajā pannā, apkaisa ar piecu piparu maisījumu un apslaka ar olīveļļu. Cep cepeškrāsnī 175°C apmēram 20 minūtes. Servē siltus.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+