Mobilā versija
+0.2°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
14. septembris, 2015
Drukāt

Pildīti mafini ar valriekstiem. Dievīgas brokastis! (1)

mafini
Sastāvdaļas

4 porcijām
250 g miltu
2 ēdamkarotes kakao pulvera
125 g maltu valriekstu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
100 g brūnā cukura
100 g baltā cukura
50 g margarīna
1 ola
Nedaudz vaniļas esences
100 g baltās šokolādes
50 g tumšās šokolādes
Sasmalcināti rieksti
Tauki formas ieziešanai

Gatavošanas laiks:
apm. 30 minūtes
(jāparedz laiks cepšanai, atdzesēšanai un kausēšanai)
Katrā porcijā apm. 697 kcal/2919 kJ
12 g olbaltumvielu, 19 g tauku, 118 g ogļhidrātu

Pagatavošana

1. Sajauc miltus, kakao pulveri, valriekstus, cepamo pulveri un sāli. Margarīnu saputo ar brūno un balto cukuru. Olu sajauc ar vaniļas esenci. Miltu maisījumu iecilā olas masā, līdz visas sausās sastāvdaļas kļūst miklas, iemaisa saputoto margarīnu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 ºC.

2. Mīklu liek ietaukotā mafinu formā, cep cepeškrāsnī 25 minūtes. Mafinus izņem no krāsns, ļauj atdzist, ar asu nazi vai diegu šķērsām pārgriež.

3. Balto un melno šokolādi izkausē ūdens peldē atsevišķos trauciņos. Apakšējo daļu apziež ar balto šokolādi, apkaisa ar sasmalcinātajiem riekstiem. Saliek kopā augšējo un apakšējo daļu, ar balto un melno šokolādi pamīšus veido “režģi”.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. dīvaina darba gaita-bez loģikas.

Draugiem Facebook Twitter Google+