Foto-lady.mail.ru

Pildīti sīpoli – neparasti un ļoti garšīgi (fotorecepte) 0

Piedāvājam ļoti garšīgu un neparastu ēdienu – pildītos sīpolus. Tie sanāk kraukšķīgi, sulīgi un pilnīgi nemaz nesmaržo pēc sīpoliem. Pildījums ir sātīgs un garšīgs.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas.

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

3 – 4 ļoti lieli sīpoli, 5 ēdamkarotes olīveļļas, 6 ēdamkarotes ciedru riekstu, 100 g rīsu, ēdamkarote rozīņu, 1/4 tējkarotes kurkuma, šķipsniņa rīvētas citrona miziņas, 1 ola, 100 g sausā baltvīna, šķipsniņa malto melno piparu, šķipsniņa sāls.

Pagatavošana.

1.Nenotīrītus sīpolus apmēram 10 minūtes blanšēt vārošā sālsūdenī. Pēc tam sīpolus izņemt, bet ūdeni neizliet, jo tas vēl noderēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

2.Kad sīpoli ir atdzisuši, tos viegli notīrīt, nogriezt cepurīti un apakšiņu. Ar mazu nazīti uzmanīgi izgrebt sīpoliem viduci, atstājot tikai 2-3 ārējos sīpola apvalkus. Izgrebto daļu sagriezt mazos kubiciņos. Vajadzēs apmēram pusi no izgrebtā daudzuma, pārējo var nolikt citai reizei saldētavā.

3.Uz vidējas uguns dziļā pannā uzkarsēt olīveļļu, tajā apcept sasmalcinātos sīpolus un pēc tam pievienot ciedru riekstus. Visu apcept līdz zeltainai nokrāsai.

4.Pannā iebērt rīsus un maisot cept 2-3 minūtes. Rīsiem ir jāpaliek caurspīdīgiem. Turpat pievienot rozīnes, kurkumu, ūdeni, citrona miziņu un pusotru glāzi sīpolu novārītā ūdens. Visu pannā sautēt apmēram 15 minūtes, rīsiem jābūt gandrīz gataviem. Pievienot sāli un piparus, samaisīt visu un noņemt no uguns.

5.Kad rīsi ir atdzisuši, pievienot olu un visu rūpīgi samaisīt.

6.Ar izveidoto masu pildīt izgrebtos sīpolus.

7.Cepamajā traukā ieliet 1 ēdamkaroti olīveļļas, ielikt tajā pildītos sīpolus un cept cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes. Pēc tam pieliet baltvīnu, lai sīpoli tajā atrastos gandrīz līdz malām. Ja vīna trūkst, var pieliet sākumā vārīto sīpolu ūdeni. Cept stundu, līdz sīpoli ir mīksti. 10 minūtes pirms beigām pārliet sīpolus ar šķidrumu no trauka apakšas.

8.Gatavajiem sīpoliem noliet šķidrumu un atdzesēt. Pasniegt pildītos sīpolus ar zaļumiem vai salātiem, lieliski garšo atdzisuši.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.