Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
17. aprīlis, 2014
Drukāt

Pīles krūtiņa ar karamelizētu ananasu


Martas Purmales fotoMartas Purmales foto

 

Sastāvdaļas

• 2 lielas pīles krūtiņas (apmēram 350 g katra)

• vidēja lieluma ananass

• 3 ēdamkarotes šķidra medus

• 6 ēdamkarotes vīna etiķa

• sāls

• pipari

PAGATAVOŠANA

Marināde: sajauc medu ar vīna etiķi, pipariem un sāli. Ar asu nazi sagraiza trekno pīles krūtiņas ādu un iemērc marinādē, atstāj uz kādām 10 minūtēm.

Nomizo ananasu un sagriež plānos gabalos – šķēlēs, ieliek kādā traukā.

Sakarsē pannu ar biezu dibenu, tajā liek no marinādes izņemtas un nosusinātas pīles krūtiņas ar ādu uz leju, ļauj cepties uz vidējas uguns 8 minūtes. Pēc tam tās apgriež un turpina cept vēl 4 minūtes. Pīles gabalus izceļ no pannas, ļauj notecēt taukiem, bet gaļu noliek malā uz kāda šķīvja.

Liekos pīles taukus nolej un pannā liek sagrieztās ananasa šķēles ar visu sulu, pielej atlikušo gaļas marinādi. Uz stipras uguns, ik pa laikam apmaisot, augļus karamelizē līdz brūni zeltainai krāsai. Nogriež plīts karstumu līdz minimumam, pannā uz ananasu kārtas novieto apceptos pīles gaļas gabalus ar ādu uz augšu. Ja vēlas, uzber sāli un piparus. Pannu daļēji nosedz ar vāku un turpina uz lēnas uguns sildīt vēl 5 minūtes.

Ļauj pīles gaļai atpūsties vēl 5 minūtes. Griež šķēlītēs, kārto uz silta šķīvja kopā ar karamelizētā ananasa gabaliņiem un izveidojušos mērci. Ēdiens garšos brīnišķīgi, ja piedzersiet klāt Pinot Noir sarkanvīnu.

Pavāres piebilde

Šī pīles recepte ir lieliska, tai pat nav vajadzīgi papildinājumi. Košākam izskatam pievienoju marinētu bieti un zaļo zirnīšu biezeni ar piparmētrām. Varētu baudīt klāt kaut ko saldskābu vai ar riekstainu garšu, piemēram, ķirbju vai pastinaku biezeni, kastaņus. Derētu arī meža vai melnie rīsi. Ja gadās nopirkt mazu pīles krūtiņu, cepšanas laiks būs īsāks.

Vīnzines Valentīnas Grandānes recepte

366_C_logo1

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+