Mobilā versija
+2.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
9. decembris, 2013
Drukāt

Piparkūku kakao ar dedzinātiem zefīriem

Fot o - AikāgaršoFot o - Aikāgaršo

Pagatavošana laiks: 10 min

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Kakao – 4 ēdamk.
Ūdens – 200 ml
Brūnais cukurs – 3 ēdamk.
Piens – 400 ml
Salds krējums – 200 ml
Piparkūkas (samaltas) – 1 sauja
Zefīrs – 4 pusītes

Pagatavošana:

1.Uzvāri ūdeni un sajauc kopā ar kakao un 1 ēdamkaroti cukura
2.Sakarsē pienu, pievieno 1 ēdamkaroti cukura
3.Viegli uzputo saldo krējumu ar 1 ēdamkaroti cukura
4.Ja tev mājās ir brulē krēma deglis, tad apdedzini zefīrus, tā, lai tie kļūst mīkstāki un gardāki. Tāpat zefīrus var apdedzināt arī cepeškrāsnī – sakarsē to līdz 200 g, grila režīmā, liec apdedzināties uz 2 līdz 5 minūtēm
5.Krūzē lej kakao, tad pienu un putotu krējumu
6.Pārber ar piparkūku drumstalām un virsū liec zefīrus

Aikāgaršo ideja!
Ja esi kafijas cienītājs, tad lielisks saldinātājs pie tās būs zefīrs, kā rezultātā nebūs nepieciešams piens, bet dzēriens izdosies lielisks.

 

Aikāgaršo recepte

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+