Mobilā versija
+3.5°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
19. decembris, 2014
Drukāt

Klasiskā piparkūku mīkla

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 600 g kviešu miltu

• 200 g cukura

• Ēdamkarote skābā krējuma

• 40 g medus

• 80 g iesala ekstrakta

• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera

• ¾ tējkarotes sodas

• ¼ tējkarotes sāls
• Garšvielas: tējkarote malta ingvera, tējkarote malta kanēļa, ¼ tējkarotes maltu melno piparu, 5 krustnagliņas, 1 anīsa zvaigzne, 5 smaržīgie pipari, ¼ tējkarotes muskatrieksta, ½ tējkarotes malta koriandra

Katliņā ieber cukuru un uz mazas uguns apbrūnina. Kad tas kļūst brūns, bet ne tumšs, pievieno medu, sviestu, iesala ekstraktu un kuļ, līdz viss izkusis un masa top vien­dabīga. Noņem no uguns un pievieno visas samaltās garšvielas un skābo krējumu. Cītīgi izmaisa, lai nepaliek kunkuļi. Pieberot garšvielas siltai masai, tām aktīvāk izdalās ēteriskā eļļa un mīkla kļūst aromātiskāka. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu un sāli. Sajauc kopā abas masas un mīca vismaz 10 minūtes, līdz mīkla kļūst spīdīga un viendabīga. Ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī atdzesēties.

Lai piparkūkas būtu kraukšķīgas, mīkla pirms cepšanas jāizrullē ļoti plāni. Cep 8–12 minūtes +160 °C.

Pievienot komentāru

Medību laikā sievietei iešauj kājā Sestdien Kurzemē medību laikā kāda sieviete guvusi šautu brūci kājā.
Draugiem Facebook Twitter Google+