Foto – Dainis Bušmanis

Piparkūku panna cotta ar karamelizētiem mandarīniem un dzērveņu mērci
 0

Sastāvdaļas: (4 personām) 200 g saldā krējuma, 200 g jogurta bez piedevām, 200 g piena, 170 g cukura, 1 vaniļas pāksts, 15 g želatīna, 100 g piparkūku, 2 mandarīni, 1 kanēļa standziņa, 50 g baltvīna, 50 g Rīgas melnā upeņu balzama, 50 g dzērveņu, 50 g cukura.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Pienu ar saldo krējumu, vaniļas pāksti un cukuru liek sildīties. Maisa, līdz cukurs izkusis. Katliņu noņem no uguns, izņem vaniļas pāksti, gareniski pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, pievieno piena un saldā krējuma maisījumam. Uzbriedina želatīnu, izkausē ūdens peldē. Masai pievieno jogurtu, maisot pielej želatīnu, beigās pieliek klāt sadrupinātas piparkūkas. Lej formiņās, tur ledusskapī, līdz sastingst. Kausē cukuru, līdz tas kļūst brūns, pievieno baltvīnu, kanēļa standziņu, melno balzamu. Vāra, līdz sāk veidoties karamele, pēc tam karamelizē mandarīnu daiviņas. Dzērvenes sablenderē ar cukuru, izberž caur sietu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.