Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
4. jūlijs, 2012
Drukāt

Pīrādziņi ar kartupeļu pildījumu

Natālijas Rogovas fotoNatālijas Rogovas foto

Kārtainajai mīklai: 450g milti, 1/2 glāze auksts ūdens, 1 tējk. etiķis, šķipsniņa sāls, 1 ola, 200g sviests vai margarīns.

Pildījumam: 100g biezpiens, 300g micīti kartupeļi, 1 sīpols, pētersīļi, sāls, pipari, var pievienot kūpinātu gaļu vai ielikt cīsiņu pa vidu.

 

Mīklas gatavošana:

ka1Izsijājam miltus, sajauktus ar sāli. Sviestu vai cietu margarīnu sarīvējam un pievienojam miltiem. Beržam abus kopā, līdz veidojas drupačas.

 

Olu saputojam, pievienojam aukstu ūdeni un etiķi. Šo šķidro masu pievienojam drupačām. Samīcīt mīklu ne pārāk cietu. Jāsanāk tādai elastīgai, bet nav jālīp pie rokām.

Liekam maisiņā un iekšā ledusskapī, kamēr gatavojam pildījumu (1-2 stundas var turēt mīklu ledusskapī).

Pildījuma pagatavošana:

Izvāram kartupeļus, samīcam biezputrā. Sīki sagriežam sīpolu un apcepam eļļā. Sīpolus liekam klāt kartupeļu biezputrai un arī biezpienu pievienojam, un garšvielas pievienojam. Samaisām.

Ideja, kas ienāca prātā, kad beidzu gatavot. Kartupeļu biezputrai var pievienot kūpinātu gaļu, rīvētu sieru.

 

ka2

 

 

Ņemam mīklu, sadalām 2 daļās.Vienu liekam ledusskapī, kamēr strādāsim ar otru. Mīklu izrullējam plānā četrstūrī.

 

 

 

 

 

 

ka3

 

 

Tuvāk malai uzliekam pildījumu un rullējam kopā kā tādu desu.

 

 

 

 

 

 

ka4

 

 

Tad šo desu sadalām mazākos aptuveni 7 cm garos gabaliņos.

 

 

 

 

 

 

 

ka5

 

Saspiežam abus galus, lai pildījums turas iekšā, bet ja paliek mazliet vaļā tas nekas, pildījumus netecēs ārā, jo ir biezs.

Tieši to pašu izdarām ar otru mīklas gabaliņu.

 

 

 

 

 

ka6

 

 

Gatavas bulciņas liekam uz plāts, apsmērējam ar sakultu olu, ja vēlamies, pārberam ar sezama sēkliņām vai ķimenēm.

 

 

 

 

 

 

 

ka7

 

Cepam 180-200 grādos, līdz kļūst zeltaini brūnas. Cepu uz vidēji mazas uguns ap 30 minūtēm. Varbūt, ja cep precīzā tempertūrā (man cepeškrāsns nerāda grādus), tas aizņems mazāk laika.

 

 

 

 

ka8

 

 

Gatavas bulciņas ņemam ārā un apsedzam ar dvieli, lai atpūšas.

 

 

 

 

 

 

ka9

 

 

Ļoti garšīgas.

 

 

 

 

 

 

 

ka10

 

 

Ļoti labi iet klāt zupām, buljoniem un arī vienkārši pie tējas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lieldienās no šīs mīklas tapa neparasti garauši:

Sastāvdaļas mīklai:

60ml ūdens

1 ola

100g sviests vai margarīns

1/2 tēj.k sāls

1/2 tēj.k etiķis

ap 2 glāzēm milti

1 tēj.k kurkuma

1 ēd.k piens

eļļa sīpolu cepšanai

Sastāvdaļas pildījumam:

3 nelieli kartupeļi

2 vidēja lieluma sīpoli

50g svaigais siers

100g biezpiens

garšvielas pēc vēlēšanās

cīsiņi,tik cik gauraušus taisīsim

Gatavojam pildījumu:

Nomizojam un izvārām kartupeļus. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcepam smalki sagrieztus sīpolus.

Liekam traukā sīpolus, pievienojam kartupeļus, samīcam biezputrā.

Biezputrai pievienojam biezpienu, sieru un garšvielas. Izmaisām.

Gatavojam mīklu:

Traukā iesijājam 1,5 glāzes miltus, pierīvējam sviestu. Saberžam drupačās.ka11

Ledus aukstā ūdenī pielejam etiķi.

Olas baltumu atdalam no dzeltenuma. Dzeltenumam pievienojam 1 ēd.k pienu un izmaisām, ar šo smērēsim bulciņas.

Baltumu viegli sakuļam ar sāli, pievienojam ūdeni ar etiķi, izmaisām un pievienojam miltu, sviesta drupačās.

Pievienojam miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām. Mīkla sanāk mīksta, maiga, nelīpoša pie rokām. Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī aptuveni 2 stundas, var arī ilgak, ja nepieciešams.

Gatavo mīklu izrullējam, lai vieglāk rullēt, nedaudz uzberam miltus.

 

ka12
Izrullējam plānu un sagriežam biezās strēmelēs, tā, lai 2/3 cīsiņa būtu ietītas mīklā, bet 1/3 būtu ārā.

Uz izrullētām mīklas loksnēm smērējam kartupeļu pildījumu, tad uz vienas maliņas liekam cīsiņu un sarullējam kopā

 

 

 

 

 

 

 

ka13

Uz izrullētām mīklas loksnēm smērējam kartupeļu pildījumu, tad uz vienas maliņas liekam cīsiņu un sarullējam kopā.

 

 

 

 

 

 

 

ka15

Gatavās bulciņas apsmērējam ar olas dzeltenumu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ka16

 

Cepam ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.

 

 

 

 

 

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+