Mobilā versija
+0.2°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
23. decembris, 2014
Drukāt

Pircēji, pārdevēji un Rīgas Centrāltirgus vadība kopā ieskandina Ziemassvētkus

Foto - Timurs SubhankulovsFoto - Timurs Subhankulovs

Uz ugunskura karsētais ābolu dzēriens ar kanēli vakar guva lielu pircēju atzinību.

Vakar Baltijas valstu lielākajā tirgū – Rīgas Centrāltirgū – ar mūziķu, Sniegbaltītes un Ventspils tehnikuma jauno pavārtu piedalīšanos notika Ziemassvētku ieskandināšanas svētki.

Tirgus vadība par īpašu svētku noskaņu bija parūpējusies Sakņu paviljonā, kur vairākās darbnīcās varēja gatavot svētku maskas ķekatās iešanai, dekorēt piparkūkas, apmainīties ar svētku mielasta recepti, atstāt eglītē svētku vēlējumu, degustēt Ventspils tehnikuma puišu gatavotās uzkodas, desertu un vienkārši baudīt romantisku noskaņu, par ko rūpējās ģitārists Rihards Lībietis un pūtēju grupa “Promenāde”. Tirgus Nēģu laukumā pie lielās egles Sniegbaltītes cienāja ar turpat uz ugunskura karsētu ābolu dzērienu. Īstajā laikā un vietā!

Pārsteigumi gaidīja arī aklajā degustācijā, kur varēja baudīt SIA “Maiznīca “Flora””, SIA “Lāči”, SIA “Drusti” un AS “Laima” ceptās piparkūkas. “Tās garšo tik atšķirīgi. Turklāt dārgākās nav garšīgākās,” secināja Jānis, kas ikdienā darbojas ar radošu darbu.

Vakardienas svētki bija iecerēti ikvienam apmeklētājam.

“Uz Rīgas Centrāltirgu no Iecavas braucam iepirkties ik nedēļu. Tam ir divi iemesli – tirgū ir augstas kvalitātes produkti un mēs nevēlamies atbalstīt lietuviešu tirgotājus,” stāstīja pie piparkūku dekorēšanas darbnīcas sastaptā Eteri Rukaņeca. Vakar Ziemassvētku sarīkojumu Centrāltirgū baudīja visa Rukaņecu ģimene, tostarp arī dēli – četrus gadus vecais Braiens, astoņus gadus vecais Alekss – un dzīvesbiedrs Igors.

Ventspils tehnikuma specialitātes “Ēdināšanas pakalpojumi uz pasažieru kuģiem” studenti Centrāltirgū ieradās jau krietni pirms pasākuma, lai no pelēkajiem zirņiem, sīpoliem, speķa un cūku vaigiem tirgus apmeklētājiem gatavotu svētku maltīti. Puiši stāstīja, ka tā jāgatavo lielā katlā. Garšvielas gan jāpievieno pēc katra izvēles. Maltīte izdevās garda! Tāpat kā latviešiem tradicionālā rupjmaize ar biezpienu, siļķi un ābola šķēlīti. Savukārt desertā apmeklētāji baudīja no rīvmaizes, brūkleņu ievārījuma un putukrējuma gatavotu piparkūku kārtojumu.

Laba vēlējumu netrūka arī eglīšu rotājumos. Vēlējumu rakstīšanā visčaklākās bija kundzes. “Aizmirsām ļaunu vārdu, labu vārdu dzirdēdami!” vēlēja Vecvagares, Skadiņas un Lerķes kundze. “Laimīgu un panākumiem bagātu jauno gadu!” tirgus apmeklētāji vēlēja līdzcilvēkiem.

Kopā ar pircējiem un tirgotājiem bija arī uzņēmuma vadības pārstāvji. AS “Rīgas Centrāltirgus” valdes locekle Tatjana Lukina “Latvijas Avīzei” uzsvēra – tirgus arī nākamajā gadā rūpēsies par saviem pircējiem, kuru šogad bijis vairāk nekā pērn. T. Lukina atgādināja – Centrāltirgus no 1. janvāra pārņems savā pārziņā Piena paviljonu, kas bija izdots ilgtermiņa nomā, un sāks arī kanālmalas pārbūvi. Piena paviljona pārņemšana nozīmē to, ka nu uzņēmums varēs ieguldīt naudu tā modernizēšanā un remonta darbos.

Tirgotājus un pircējus visvairāk interesējošais jautājums ir cenas. T. Lukina: “Neesam domājuši par tirdzniecības vietu maksas celšanu.”

T. Lukinas vēstījums nozīmē, ka arī tirgotājiem nevajadzēs paaugstināt savu produktu cenas. Visas zīmes rāda, ka Rīgas Centrāltirgus nākamajā gadā kļūs pircējiem un tirgotājiem, tostarp arī Latvijas produktu pārdevējiem, vēl draudzīgāks.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+