Foto – Shutterstock

Pita ar sieru. Garšīgas brokastis 15 minūtēs 1

No rītiem bieži pietrūkst laika, tomēr veselīga uztura pārzinātāji visi kā viens apgalvo, ka tieši no rītiem nepieciešams mundruma, enerģijas un laba garastāvokļa lādiņš.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Pita ar zaļumiem, sieru un dārzeņiem ir lieliskas un viegli pagatavojamas brokastis. Pildījumu var variēt, papildinot ar vārītu vistas krūtiņu vai šķiņķa gabaliņiem.

Nepieciešams

1 pitas maizīte
25 g siera
1 neliels tomāts
1 neliels sālīts vai marinēts gurķis
Nedaudz saldā pipara
Pētersīļi un dilles pēc garšas

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Sieru sagriež plānos gabaliņos (nedaudz siera var arī sarīvēt), tomātus sagriež apaļās ripiņās, saldos piparus – strēmelītēs (1-2 strēmelīti sasmalcina vēl sīkāk – kubiņos). Gurķi pārgriež uz pusēm, pēc tam – plānās šķēlītēs.

Pitu pārgriež uz pusēm, uz vienas no tām liek pusi siera gabaliņu, uz tiem – gurķa un zaļumu gabaliņus. Zaļumus var iepriekš sasmalcināt. Nedaudz diļļu atstāj rotāšanai, vēl nedaudz sīki sasmalcina.

Uz zaļumiem liek tomāta aplīšus un saldā pipara strēmelītes, virsū – palikušo sieru. Pārklāj ar otru pitas pusīti.

Lai brokastis izskatītos vēl skaistākas un kārdinošākas, nedaudz rīvēta siera sajauc ar smalcinātām dillēm un saldā pipara kubiņiem, liek masu virsū gatavai pitai tās vidusdaļā.

Liek sakarsētā cepeškrāsnī uz piecām minūtēm, kamēr siers izkūst. Var izmantot arī mikroviļņu krāsni.

Brokastis 15 minūtēs gatavas! Atliek tikai pagatavot tēju vai kafiju, vai ieliet glāzi tomātu sulas.

Pitu ar pildījumu var sagatavot jau vakarā. Tad to vajadzēs tikai uzsildīt, un brokastis būs galdā vēl ātrāk.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.