Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
27. janvāris, 2014
Drukāt

Plovs ar kariju un vistas fileju – par 5 eiro!

Foto - Aikagarso.lvFoto - Aikagarso.lv

Izcils šefpavārs prot ne tikai pagatavot gardu maltīti, bet arī gudri iepirkties. Veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pagatavot vienkāršu recepti visai ģimenei, kuru pagatavošanā nepieciešami tikai pieci eiro.

Plovs ar kariju un vistas fileju

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Porcija: 4 līdz 6 cilvēkiem

Nepieciešams:

Vistas fileja – 500 g, (2.44 eiro)
Karijs – 15 g, (0.23 eiro)
Sīpols – 2 gab. (0.08 eiro)
Burkāns – 2 gab. (0.20 eiro)
Ķiploks – 1 gab. (0.23 eiro)
Rimi gargraudu rīsi – 400 g, (0.51 eiro)
Rimi zaļie zirnīši (saldēti) – 200 g, (0.94 eiro)
Eļļa cepšanai
Sāls – šķipsniņa

Minētās cenas ir aptuvenas, un tās var atšķirties no produktu cenām veikalos atkarībā no iespējamās akcijas.

Pagatavošana:

1.Notīri burkānus un sīpolus;
2.Burkānus sarīvē, smalki sagriez sīpolus;
3.Uz pannas sakarsētā eļļā apcep sīpolus, burkānus un sautē 5 minūtes;
4.Klāt pievieno gabalos sagrieztu vistas fileju un sautē kopā ar dārzeņiem;
5.Pannas saturu pārliec katliņā, pievieno kariju, gargraudu rīsus un šķipsniņu sāls;
6.Pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens pārklātu rīsus apmēram 1 cm biezā kārtā;
7.Kad ūdens sāk vārīties, uzliec katlam vāku un samazini temperatūru līdz minimumam, ļauj sautēties, nemaisi;
8.Vāri plovu apmēram 25 minūtes;
9.Kad rīsi mīksti, pievieno zirnīšus, atstāj uzbriest uz 5 minūtēm un kārtīgi samaisi.

Ideja!
Plovam vari pievienot arī dažādas sēklas, piemēram, ķirbju vai saulespuķu. Savukārt krējuma vietā pamēģini jogurtu bez piedevām, kas bagātināts ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+