Praktiski
Receptes

Plūkātas cūkgaļas un karamelizētu rabarberu sendviči 16

Foto – Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
800 g cūkas kakla karbonādes
ēdamkarote olīveļļas
4 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
500 g burkānu
400 ml dārzaugu buljona
400 g rabarberu kātu
150 g cukura
4 ēdamkarotes majonēzes
8 maizes šķēles
ēdamkarote ķiploku eļļas
4 romiešu salātlapas
Kajēnas pipari
sāls
pipari

Pagatavošana.
Gaļu iepriekšējā vakarā iemarinē olīveļļā, kas sajaukta ar kapātiem ķiplokiem, sinepēm, sāli un pipariem.

Dziļā cepamtraukā liek burkānus, kas sagriezti gabalos. Pārlej ar buljonu un uzliek iemarinētās gaļas gabalus. Trauku pārsedz ar vāku, liek līdz 150 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 3 stundas. Pēc tam gaļu vēl pakarsē katliņā, ko liek uz mazas uguns, līdz gaļa jau sāk jukt ārā. Gaļu nedaudz saplūkā, tomēr atstāj sulīgus gabaliņus.

Rabarberus nomizo, sagriež 5 cm garos gabalos un liek pannā karsēties kopā ar cukuru un Kajēnas pipariem. Karsē aptuveni 20 minūtes, līdz rabarberi pavisam mīksti un ir dzintarainā krāsā.

Maizes šķēles apsmērē ar ķiploku eļļu un apgrauzdē cepeškrāsnī, līdz virsa zeltaina. Katru pārsmērē ar majonēzi un veido kā sendviču – liek salātlapas, saplucināto cūkgaļu un rabarberu mērci, pārsedz ar otru maizīti.

Lai gaļu varētu saplūkāt, tā jāgatavo visai ilgi. Tomēr nevajag aizrauties ar plūkāšanu, jo gaļa var zaudēt sulīgumu. Ja cepešpannai, kur sutinās gaļa, nav vāka, to var izveidot no vairākām kopā saliktām folijas loksnēm.

Ja maize nav sagriezta, griež pats – šķēlēm jābūt pietiekami biezām, lai sendvičs turētos kopā.

LA.lv