Foto – Shutterstock

Plūmju čatnijs ar ingveru 0

Sastāvdaļas
• 500 g zilo plūmju
• 200 g brūnā cukura
• 0,5 l ābolu etiķa
• Liels skābs ābols
• Sarkanais sīpols
• 2 tējkarotes svaiga ingvera
• Kanēļa standziņa
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Plūmēm izņem kauliņus un nosver puskilogramu masas. Sagriež gabaliņos. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Ābolam izņem serdi un smalki sagriež. Katlā lej etiķi, pieber sīpolu, rīvētu svaigo ingveru, kanēļa standziņu, sāli un cukuru. Maisot vāra uz nelielas uguns, līdz masa sabiezējusi (aptuveni 1,5 stundas). Izņem kanēļa standziņu. Masu izberž caur sietiņu un pilda burkās. Pikanta uzkoda gaļas ēdieniem, pakorām, fritētiem dārzeņiem. Pēc vēlēšanās čatnijam var pievienot ķiploka daiviņas, čili piparus – tas garšu padarīs pikantāku un asāku.

Ja čatniju vāra no skābajām plūmēm, ieteicams pievienot vairākus saldus ābolus un sauju rozīņu, citādi tas būs pārāk skābs.

CITI ŠOBRĪD LASA

UZZIŅA
Konservēšanai noder jebkuras plūmes, tikai jādomā, kā skābajām neitralizēt izteikto skābumu, bet saldajām panākt spēcīgāku garšu. Te lieti noder dažādas piedevas – āboli, apelsīni, citroni, banāni, pat kabači un ķirbji.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.