Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
27. novembris, 2013
Drukāt

Plūmju un aprikožu skrambls (2)

20130716-154726

Plūmju un aprikožu skrambls


 0,5 kg plūmju, aprikožu un citu ogu un augļu

 10 Selgas cepumiņu

 pusglāze mandeļu skaidiņu

 brūnais cukurs pārkaisīšanai

 vaniļas saldējums vai saputots saldais krējums

 ogu mērce pārliešanai

Vispirms sadrupina cepumus un sajauc ar mandeļu skaidiņām. Ar sviestu ieziestā formā ieber drupaču maisījumu, virs tā liek kārtu sagrieztu augļu un ogu, ko pārkaisa ar brūno cukuru, tad vēlreiz uzkaisa plānu kārtiņu ar drupačām.

Cep krāsnī 190 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes. Pasniedz siltu, piedevās – vaniļas saldējuma bumba vai nedaudz saldināta saputota krējuma cepure. Visu pārlej ar svaigi blendētu ogu mērci. Piemet dažas veselas odziņas.

Ja pie rokas nav trauslu cepumiņu, pagatavojiet drupačas no sviesta, cukura un miltiem vienādās daļās. Pievienojiet mazu šķipsniņu sāls un visu labi izmīciet.

Savukārt saldējumu var aizstāt ar skābu krējumu, kam pievieno cukuru un nedaudz vaniļas, visu saputo, līdz mērce kļūst vijīga.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Uzmini kas tasir

  2. Skrambls?kas tas par vaardu??

Draugiem Facebook Twitter Google+