Mobilā versija
+1.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
24. marts, 2014
Drukāt

“Praktiskais Latvietis” 24.03.2014.

pl24032014

abonet_pogapirkt_poga

“PRAKTISKAIS LATVIETIS” – ATBILDES UZ VISIEM JAUTĀJUMIEM!

Praktisks padomdevējs katram un ikvienam. Padomi, ieteikumi un atbildes uz visiem lasītāju jautājumiem. Juristu, ekonomistu, ārstu, kulināru, dārzkopības speciālistu, celtniecības ekspertu un interjeristu konsultācijas.

APSKATĪT ŽURNĀLA JAUNĀKO NUMURU

JAUNĀKAJĀ “PRAKTISKĀ LATVIEŠA” NUMURĀ

Livenhofas maize no pašu krāsns
Jaunā līvāniete AIGA VALTERE savu uzņēmējdarbību organizējusi mūsdienīgi – ir biznesa projekts, izstrādāts un pircējiem jau pazīstams firmas logo, sava ceptuve un veikaliņš. Tajā pārdod pīrādziņus, smalkmaizītes, cepumus un Livenhofas maizi, ko cep kā vecmāmiņu laikos – ar malku kurināmā krāsnī. Braucam raudzīt, kā sokas jaunajai uzņēmējai šajā biznesā.

Izvēlies, nopērc un stādi!
Tīkamākās augļu koku un ogulāju šķirnes savam dārzam jau droši vien esat nolūkojuši. Iespējams, kārotā bumbiere aug un bagātīgi ražo kaimiņa dārzā, vai tirgū no mūsu zemniekiem gadījies nopirkt bezgala skaistus un garšīgus vietējos ābolus, kam tagad zināt nosaukumu. Varbūt esat bijuši kādā no Latvijas vīna dārziem un pārliecinājušies, ka arī pie mums var izaudzēt saldas un aromātiskas vīnogas dižos ķekaros…
Pavasaris ir stādīšanas gadalaiks. Ceram, ka šī apjomīgā augļaugu stādu tabula jums palīdzēs atrast citam citu: pircējiem – uzticamus vietējos stādu audzētājus, viņiem – aizrautīgus dārzu kopējus. Lūk, 16 audzētavu stādu sortiments.

Ogu krūmu veidošana
Atšķirībā no augļu kokiem, ogu krūmus drīkst apgriezt arī ziemā, atkārtots sals brūcēm īpaši nekaitē. Jāņogas, ērkšķogas, upenes, ēdamos sausseržus, tāpat krūmcidonijas ieteicams veidot agri pavasarī – pirms pumpuru plaukšanas. Upenes, sausseržus un ērkšķogas sanāk griezt agrāk nekā pārējos ogulājus. Sniedzam padomus, kā apkopt tikko iestādītus ogulājus un jau ražojošus stādījumus.

Pavasarīgs vieglums
Pelnu dienā sākās gavēnis, kas ilgst 40 dienu. Šajā laikā cenšamies mainīt dzīvesveidu, atteikties no pārmērīgām baudām, nesātīgas ēšanas vietā izvēlēties vieglus ēdienus, gaļu aizstāt ar zivīm un dārzeņiem. Ierosmei – dažu ēdienu receptes.

Universālais ingvers
Ingvers ir universāla garšviela, kas lietojama saldiem un sāļiem ēdieniem, tējām un atspirdzinošiem dzērieniem. Tas izceļ un padara izteiksmīgu citu ēdiena sastāvdaļu garšu, tāpēc šo sakni izmanto dažādās garšvielu kombinācijās. Turklāt ingvers ļauj ēdienu ilgāk saglabāt svaigu, jo satur vielas, kas iznīcina baktērijas.

Rūpes par zoba implantu
Ja trūkstošs zobs aizvietots ar implantu, lai tas ilgāk kalpotu, rūpīgi jāievēro mutes higiēna. Uzkrājoties aplikumam un savairojoties nevēlamiem mikroorganismiem, iespējami dažādi sarežģījumi – smaganu iekaisums un pat implanta zaudēšana. Kā pareizi rūpēties par mūsdienīgāko zobu aizvietošanas veidu – implantu?

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+