Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
25. maijs, 2014
Drukāt

“Praktiskais Latvietis” 26.05.2014.

pl26052014l

abonet_pogapirkt_poga

“PRAKTISKAIS LATVIETIS” – ATBILDES UZ VISIEM JAUTĀJUMIEM!

Praktisks padomdevējs katram un ikvienam. Padomi, ieteikumi un atbildes uz visiem lasītāju jautājumiem. Juristu, ekonomistu, ārstu, kulināru, dārzkopības speciālistu, celtniecības ekspertu un interjeristu konsultācijas.

APSKATĪT ŽURNĀLA JAUNĀKO NUMURU

JAUNĀKAJĀ “PRAKTISKĀ LATVIEŠA” NUMURĀ

Ar svešzemju rūdījumu
Pēc vairāku gadu prombūtnes Īrijā SILVA un JĀNIS MIEŽI atgriezās Latvijā, lai saimniekotu vecvecāku atstātajā īpašumā. Kaut gan ģimenei tālumā klājās labi, abiem bija darbs un turpat citi tuvinieki, ilgas pēc dzimtās puses guva virsroku pār pragmatiskiem apsvērumiem. Turklāt bija izdevies uzkrāt starta kapitālu, lai varētu atsperties darbiem Latvijā.

Puķu lauki Daugmalē
Pavasarī krāšņi ziedošie sīpolpuķu stādījumi Daugmales pagastā atgādina Holandi miniatūrā. Kā augi pārlaiduši šo dīvaino ziemu, kā tiem palīdzēt, un ko no šādām likstām varam mācīties? To jautājam puķu lauku saimniekam JĀNIM DUKAĻSKIM, kurš sīpolpuķes audzē vairāk nekā trīsdesmit gadu

Lazdas koksne
Lasītājam Andrim pieder meža nogabals, kur aug tikai lazdas, un viņš vēlas noskaidrot, cik vērtīga ir šāda koksne, vai kāds to iepērk, kur labāk pārdot, kādas ir cenas un kāda lazdai ir vērtība kā kurināmajam.

Rabarberi ievārījumā un sukādēs
Arī kopā ar cukuru savārīti rabarberi ir gana aromātiski, ar spēcīgu garšu un lieliski noder, lai pildītu tortes, gatavotu dzērienus un mērces pie gaļas ēdieniem. Ja gribas dažādību, rabarberiem labi piestāv zemenes, apelsīni, ingvers, kanēlis, bet ne vienā receptē. Kopā der zemenes un rabarberi vai rabarberi, apelsīns un apelsīna miziņa. Rabarberi ar kanēļa garšu lieti noder pie pikantiem sieriem – aukstā galda uzkodas. Savukārt rabarberi kopā ar ingveru izmantojami ne vien pie saldajiem, bet arī sāļajiem ēdieniem. No rabarberiem var pagatavot arī gardas sukādes….

Maļ, rīvē, kuļ un spiež
Varbūt nevajag pārblīvēt virtuvi ar mikseriem, blenderiem, sulu spiedēm, kafijas dzirnaviņām, gaļas maļamo mašīnu, dažādām rīvēm un smalcinātājiem, bet iegādāties virtuves kombainu, kam pa spēkam visas šīs funkcijas. Taču, lai virtuves kombains tiktu galā ar konkrētās saimnieces prasībām, jāzina daži pamatnosacījumi.

Skalot muti vai neskalot?
Ja runājot no mutes dvako nepatīkams aromāts, to visbiežāk sajūt citi, nevis pats vainīgais. Reizēm elpas atsvaidzināšanai noder skalojamais līdzeklis, taču ne vienmēr ar to pietiek. Vai skalot vajadzētu katru dienu? Ko izvēlēties, lai uzlabotu mutes veselību?

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+