Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
28. jūlijs, 2014
Drukāt

“Praktiskais Latvietis” 28.07.2014.

pl28072014

abonet_pogapirkt_poga

“PRAKTISKAIS LATVIETIS” – ATBILDES UZ VISIEM JAUTĀJUMIEM!

Praktisks padomdevējs katram un ikvienam. Padomi, ieteikumi un atbildes uz visiem lasītāju jautājumiem. Juristu, ekonomistu, ārstu, kulināru, dārzkopības speciālistu, celtniecības ekspertu un interjeristu konsultācijas.

APSKATĪT ŽURNĀLA JAUNĀKO NUMURU

JAUNĀKAJĀ “PRAKTISKĀ LATVIEŠA” NUMURĀ

Violetais prieks
Jau ceturto gadu Latvijā varam priecāties par skaisti ziedošiem un burvīgi smaržojošiem lavandu laukiem. Šo Provansas reģionam Francijā raksturīgo ainavu Vidzemē un Kurzemē iedzīvinājis kāds uzņēmīgs un azartisks pāris – INGA PURAVA un RIHARDS ŠĶELTIŅŠ, kuri ar savu veiksmīgo darbošanos apliecinājuši: lavanda var augt ne tikai dienvidzemēs, bet arī ziemeļos.

Patvēruma meklētāji
Pērn Latvijā reģistrēti 185 patvēruma patvēruma meklētāji. Līdz šā gada 22. jūlijam reģistrēti 22 patvēruma meklētāji no Ukrainas. Kā rīkoties, ja Ukrainā dzīvojošie radinieki vēlas pamest savu dzīvesvietu, kur notiek karadarbība, bet ir problēmas viņus izmitināt pie sevis? Kad tiek piešķirts bēgļa un kad – alternatīvā statuss?

Nekustamā īpašuma izsoles
Kas jāzina, lai piedalītos izsolē? Ko nozīmē augšupejošs un lejupejošs solis? Ja vēlas piedalīties kādā īpašuma izsolē, pirms tam obligāti jāiepazīstas ar noteikumiem pie izsoles rīkotāja, kā arī jāapskatās nekustamais īpašums dabā.

Karsts kā pirtī
Kad karstās vasaras dienās gaisa temperatūra ārā tuvojas +30 oC, gurķi un tomāti siltumnīcā cieš – ziedputekšņi nedīgst, nobirst ziedi un augļaizmetņi, lapas saritinās vai novīst. Kā augus pasargāt no tiešiem saules stariem un nedaudz pazemināt temperatūru siltumnīcā? Svarīgi ir četri darbi – ēnošana, vēdināšana, gaisa un augsnes mitrināšana, barošana caur lapām.

Jumta maiņas peripetijas
Jumta stāvoklis ir aktuāls katram vecas mājas īpašniekam. Šīferis ar laiku kļūst ļoti trausls un plīst uz nebēdu pat pēc visvieglākā spiediena. Neizbēgami pienāk brīdis, kad katrs kāpiens uz viļņotā azbestcementa lokšņu klājuma nozīmē vienīgi to, ka pēc tam atkal jāremontē vēl divās trīs citās vietās. Kas stāv priekšā saimniekam? Patiess stāsts, kā raksta autors Mārtiņš Šmits jumtu mainīja.

Gardēžu ievārījumi
Bija laiks, kad visi kārām mutēm ziemā ēda visparastākos ievārījumus no zemenēm, jāņogām, upenēm un āboliem. Tad modē nāca ķiršu un aveņu ievārījumi un citi klasiskie lielākoties tika izbrāķēti. Ar ko pārsteigt izlepušās garšas kārpiņas? Vajag mazliet fantāzijas, lai pagatavotu neparastākus saldos un sāļos ievārījumus, piemēram, no tomātiem ar timiānu, no kabačiem ar ingveru.

Lieliskais garšvielu piecnieks
Garšvielu pasaule ir milzum plaša – citās zemēs zina un lieto vairāk nekā simt garšvielu, kas ievērojami uzlabo ēdiena garšu un izskatu. Tomēr pats būtiskākais – tās palīdz pārstrādāt ēdienu un uzlabo veselību. Šajā ziņā īpaša nozīme ir ķimenēm un tās radiniekiem – kumīnam, adžvainam, fenhelim un anīsa sēklām. Pēc izskata tās ir līdzīgas, bet garša un smarža būtiski atšķiras.

Kāju pirksti krustu šķērsu
Vasarā, kad kājas basas vai ieautas sandalēs, nevilšus nākas redzēt, ka kāju pirksti mēdz būt sagriezušies, sabīdījušies viens uz otra. Tā ir ne tikai estētiska problēma, bet var izraisīt arī diskomfortu un sāpes. Turklāt, ja vaina radusies vienā pēdas daļā, steigšus jādomā, ko darīt, jo pārslodze ietekmēs arī citas vietas.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+