Mobilā versija
Brīdinājums -0.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
3. decembris, 2013
Drukāt

Premjers: Zolitūdes traģēdijas sabiedrisko komisiju apstiprinās nākamnedēļ

Foto - Timurs SubhankulovsFoto - Timurs Subhankulovs

Sabiedriskā komisija, kas izvērtēs 21.novembra Zolitūdes traģēdijas cēloņus un sekas, tiks apstiprināta nākamajā valdības sēdē, pārliecināts Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjers šodien pēc valdības sēdes žurnālistus informēja, ka darbs pie komisijas izveidošanas notiek un viņš ir pārliecināts, ka nākamas nedēļas valdības sēdē tiks apstiprināts tās sastāvs. Vispirms esot jāsagaida, kad tiks nosaukts šīs komisijas sastāvs, un tad arī to apstiprinās valdībā.

Tāpat komisija var rēķināties ar valsts atbalstu, uzsvēra Dombrovskis.

Rīkojumā par šādas komisijas izveidi būs jāparedz tās organizācijas pamatprincipi, izvirzāmie uzdevumi, kā arī jānosaka, ka komisijas darbības rezultāti ir jāiesniedz traģēdijas izmeklēšanas procesa virzītājam.

Jau ziņots, ka valdība pagājušajā nedēļā nolēma, ka ir jāveido viena augsta līmeņa komisija Zolitūdes traģēdijas lietas uzraudzīšanai. Sabiedrības par atklātību “Delna” direktors Gundars Jankovs uzsvēra, ka ir nepieciešams veidot augsta līmeņa komisiju, kurā piesaistītu augsta līmeņa ekspertus un speciālistus, kas darbotos paralēli izmeklēšanai.

Komisija varētu dot slēdzienu par jomām, kurās nepieciešamas pārmaiņas, lai nepieļautu līdzīgas traģēdijas. “Delna” identificējusi vairākas jomas, kurām nepieciešams pievērst uzmanību, piemēram, būvniecība, apdrošināšana, sociālā palīdzība, civilā aizsardzība.

Premjerministrs pagājušajā nedēļā norādīja, ka komisijas vadītājam ir jābūt sabiedrībā zināmam un uzticamam cilvēkam, kas orientējas dažādos jautājumos, ne tik daudz būvniecības speciālistam, bet zinošam gan tiesībzinātnēs, gan valsts pārvaldes jautājumos. Dombrovskis uzsvēra, ka tam noteikti jābūt cilvēkam ārpus politiķu aprindām.

Tāpat viņš uzsvēra, ka svarīgi, lai komisija netraucē izmeklēšanu un nedod iespēju apšaubīt izmeklēšanas rezultātus.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+