Mobilā versija
-2.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
19. janvāris, 2012
Drukāt

Produktu aizvietošana veselīgākai maltītei

salt23

Pēkšņi izrādās, ka mājās vairs nav ne šķipsnas rīvmaizes vai krējuma? Vai arī – ierasto maltīti gribas padarīt neparastāku? Par laimi, daudzus produktus var aizstāt ar citiem. Lūk, piemēram!

 

1. Safrāns pret kurkumu

Zeltainu toni rīsi iegūst ne vien no diezgan dārgā safrāna, bet līdzīgu efektu rada arī kurkuma. Izkausētā sviestā iejauc ēdamkaroti kurkumas un apmēram pēc minūtes pievieno rīsiem. Neilgu laiku karsē, visu laiku maisot, tad pārlej ar verdošu ūdeni un 15 minūtes vāra uz lēnas uguns.

 

2. Sāls pret garšaugiem

Garšaugi neaizvieto sāli, taču bagātina maltīti, veicinot gremošanu. Piemērots ir baziliks, majorāns, timiāns, oregano un piparmētra. Šos garš­augus var pievienot, piemēram, biezpienam – oriģināla pasta gatava! Karstajiem ēdieniem pieliek īsi pirms gatavošanas beigām.

 

3. Krējums pret jogurtu

Gatavojot zupu vai mērci, krējuma vietā vērts izmantot maigu jogurtu bez piedevām. Tam pievieno nedaudz miltu vai kartupeļu cietes un lēnītēm ielej vārīšanas beigās. Rūpīgi samaisa un vairs nevāra.

 

4. Panēšana

Gaļa iegūst lielisku garšu, ja panēšanai rīvmaizes vietā izmanto sasmalcinātas kukurūzas un auzu pārslas, sezama sēkliņas vai kaltētus garšaugus. Pārslām var pievienot sasmalcinātus riekstus. Ar valriekstiem panējums ir aromātisks, ar pistāciju vai kešjū riekstiem – maigāks.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+