Mobilā versija
-0.5°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
20. oktobris, 2014
Drukāt

Pieci saimnieces Ārijas padomi produktu glabāšanai ledusskapī

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Ilustratīvs foto

Riekstus labāk pirkt jau izlobītus – tad par to kvalitāti var pārliecināties savām acīm. Ja uzreiz neizlieto, atlikušos ieber saldēšanai paredzētos polietilēna maisiņos un liek saldētavā. Tur tos var turēt līdz pat astoņiem mēnešiem, turpretī ledusskapī – četrus mēnešus.

Pupas un zirņus glabā hermētiski noslēdzamās burkās līdz pat nākamajai ražai. Glabājot audekla maisos, tajos ieliek asā pipara pāksti, kas atbaidīs kukaiņus. Pirms lietošanas pākšaugus ieber ūdenī, lai svešķermeņi, pelējuma sēne vai kukaiņi uzpeld virspusē.

Sviests jāglabā slēgtā traukā vai jāietin polietilēna plēvē, lai tas neuzsūktu apkārtējo produktu smaržu.

Olas ledusskapja režģīšos glabā ar smailāko galu uz leju – tad dzeltenums atradīsies centrā un nesaskarsies ar olā esošo gaisa spilventiņu.

Citrusaugļus jācenšas izlietot pēc iespējas ātrāk. Lai uzglabātu kādu laiciņu, tos ietin sausā papīrā, liek kastītē vai polietilēna maisiņā un ievieto ledusskapī.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+