Mobilā versija
-1.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
10. februāris, 2015
Drukāt

Promaskavisko kaujinieku raķešu triecienā Kramatorskā nogalināti 11 cilvēki (5)

Foto: LETA/AFPFoto: LETA/AFP

People examine a crater after shelling in eastern Ukrainian town of Kramatorsk, in the Donetsk region, on February 10, 2015. At least six civilians were killed and 21 wounded in a rocket attack on Ukraine's military headquarters in the war-torn east, local authorities said. The attack also hit residential areas of Kramatorsk, which is considered to be under firm Kiev control. AFP PHOTO / SERGEY BOBOK

Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki otrdien apšaudījuši Ukrainas valdības pretterorisma operācijas štābu Kramatorskā, nogalinot vismaz 11 cilvēkus un 58 ievainojot.

Raķetes izšautas no raķešu sistēmas “Smeč”, paziņoja Ukrainas armijas Ģenerālštābs.

Raķetēm trāpot dzīvojamos namos līdzās štābam, nogalināti septiņi un ievainoti vairāk nekā 20 mierīgie iedzīvotāji, pavēstīja vietējās amatpersonas. Tāpat nogalināti četri karavīri un liels skaits ievainoti.

Kramatorskai tuvākās promaskavisko kaujinieku pozīcijas atrodas Horļivkā – aptuveni 45 kilometrus uz dienvidaustrumiem.

Krievija pagājušā gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Pievienot komentāru

Komentāri (5)

  1. ..Письмо киевлянина военному комиссару в ответ на повестку (+18!)
    Я самый обычный киевлянин. Не свидомый прыгун, но и не поклонник Путина!!!
    Пришла мне повестка из военкомата. Простой вопрос президенту Украины: Почему я должен… идти воевать? У нас объявлена кому-то война? Нет. Мы воюем с Россией? Нет. У нас с ними не объявленная война? Но, а тогда почему Порошенко жмёт руку Путину? То есть, у них там всё пучком, а я с сепаратистами должен выяснить, кто из нас вернётся домой, а кто нет? Может быть, у нас гражданская война? Но тогда почему об этом не объявлено? Почему тогда не вводится военное или чрезвычайное положение? Потому что МВФ тогда не даст кредиты? Да мне по х… на эти кредиты! Что они, мне что ли пойдут?! 90% этих новых кредитов – это оплата процентов по ранее взятым долгам! Мне по х… на них! Может быть, на эти деньги купят газ? Нет! То есть моя семья этой зимой будет мёрзнуть, пока я должен воевать?! И кстати, мне ведь даже не запишут в военный билет, что я участвовал в военных действиях! Потому что «АТО» – это, [cenzēts].., не считается «войной»! А почему тогда в меня будут стрелять?! И, если это не война, то воюйте тогда своей милицией?! А за что мне воевать? За Порошенко? Да пошёл он на х…, этот долбанный олигарх! И Турчинов, и Яценюк, и Кличко, и прочие прихлебатели и бюрократы – туда же! За Донбасс и за Луганск? Да уже 100 раз все сказали, что там больше половины против Украины. И на хрена мне их завоёвывать? Чтобы потом ещё за счёт государства всё там восстанавливать? То есть за МОЙ счёт?! А не пошли бы вы, придурки… Хоть один грёбанный депутат ВР воюет на Донбассе? Нет. А они что, [cenzēts], не патриоты что ли?! А почему тогда я — именно Я должен на востоке сдохнуть??Поэтому, пан военком – идите на х…! Засуньте себе мою повестку в [cenzēts] и идите !
    Или – ещё лучше – идите сами туда, и сдохните, если вам это очень нужно!
    А мне – пох..! Поймай меня, если сможешь, «сапог». P.S. А вообще, где 1000 гривен в день (которые Порох обещал — ОБЕЩАЛ, Б…, С ТРИБУНЫ) и миллион страховки?! Где, где…? Короче НАХ!!!

  2. “Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki”
    – – – – – – – – –
    Krievnacists ir krievnacists, vienalga kā viņš sevi apzīmē. Jo visus vieno krievu ekstrēmā nacionālisma ideoloģija.

  3. karteja deza. Labak pastastiet ka ukrainas armija sauj ar aizliegtu raketi -Tocka U.

INFOGRAFIKA. Pieaug atbalsts spīdzināšanaiVai sagūstītos ienaidnieka kaujiniekus drīkst spīdzināt, lai iegūtu svarīgu militāro informāciju? (%)
Draugiem Facebook Twitter Google+