Mobilā versija
-1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
5. jūlijs, 2013
Drukāt

Pūdēta siera, vērša mēles un 8 citi neiedomājami saldējuma veidi

LETA/AFPLETA/AFP

Svelmainā laikā visi meklējam atspirdzinājumu. Izplatītākais un ātrākais veldzējums ir saldējums. Garšas kārpiņu palutināšanai vai pārsteigšanai, iespējams, noder arī kāds no šiem desmit neparastajiem saldējumiem.


 

1. Mātes piena saldējums

Londonas saldējumu tirgotava “Icecreamists” 2011. gadā izraisīja plašu sabiedrības sašutumu, kad savos veikaliņos sāka tirgot saldējumus “Baby Gaga”, jo tie gatavoti no mātes piena – vairākas sievietes nodeva savu pienu tirgotavā, kur to sajauca kopā ar vaniļu un citronu.

2. Speķa saldējums

Šādu saldējumu radījis ASV pavārs un maiznieks Deivids Lebovics. Tā galvenā sastāvdaļa ir speķis. Garšas bagātināšanai vēl pievienots arī brūnais cukurs, kanēlis, vaniļa un graķītis ruma.

3. Zīda saldējums

Maigs kā zīds – tā vispareizāk būtu raksturot saldējumu, kas pagatavots no zīda. Zīds pirms Otrā pasaules kara bija pieprasītākā Japānas eksportprece. Nu tai atrasts arī cits lietojums, ne tikai apģērbu ražošanai.

4. Kazas saldējums

Šis saldējums gatavots uz kazas piena bāzes, taču tā ne tuvu nav vienīgā kazas sastāvdaļa šajā saldējumā. Japānā radītais saldējums, iespējams, ir diezgan gaļains, un to labprāt nogaršotu ikviens jaunas pieredzes tīkotājs.

5. Vērša mēles saldējums

Karstā vasaras dienā laiski laizīt saldējumu un tad pēkšņi attapties, ka tas tevi var laizīt pretī… – tādas sajūtas varētu pārņemt, baudot šo Japānā radīto saldējumu, kura galvenā sastāvdaļa ir vērša mēle.

6. Kaktusa saldējums

Šis saldējums esot maigs un atsvaidzinošs. Gluži kā no kaktusa izspiesta ūdens lāse, kas var veldzēt pēc vairāku dienu klejošanas tuksneša ārēs.

7. Ciprešu koka saldējums

Arī šis saldējums varētu noderēt, lai rastu jaunu raksturojumu saldējuma garšai – kokains. Saldējums gatavots no ciprešu koka stumbra. Turklāt tajā gluži kā iecienītā šokolādes saldējumā ar šokolādes gabaliņiem atrodami arī ciprešu koka gabaliņi.

8. Alus saldējums

Šo saldējumu, iespējams, var pagatavot ikviens, kam nav slinkums. Saldētavā ieliek alu un, kad tas sasalis, sāk baudīt. Līdzīgi saldējumi, tiesa, uz saldētu sulu bāzes, nopērkami arī Latvijas veikalos.

9. Zirga gaļas saldējums

Arī šā savdabīgā saldējuma idejas autori ir japāņi. Tas sastāv no zirga gaļas, kuras klātbūtne citos gaļas izstrādājumos vēl nesen izraisīja plašu starptautisku skandālu.

10. Pūdētā siera saldējums

Lielbritānijā Čērčfīldas fermeri radījuši saldējumu ar, iespējams, spēcīgāko aromātu. Saldējuma idejas autori apgalvo, ka īpaši labi tas garšo kopā ar… maltas gaļas mērci. Lai nu tā būtu.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+