Mobilā versija
-1.7°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
24. maijs, 2015
Drukāt

Pufīgas, aromātiskas vafeles brokastīm

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Pufīgas, aromātiskas vafeles der ne tikai brīvdienu brokastīm. Arī darbdienās varat palutināt savus mīļos ar karstām vafelēm brokastīs. Tikai iepriekšējā vakarā atsevišķos traukos samaisiet sausās un mitrās sastāvdaļas, no rīta tās savienojiet un pielejiet gāzētu ūdeni. Pārējo paveiks vafeļu panniņa.

Sastāvdaļas – 300 g miltu, ēdamkarote cukura, 3/4 tējkarotes sāls, 1/2 glāze sausā piena, 1/2 tējkarotes sodas, tējkarote vaniļas cukura, 120 g jogurta, 2 olas, 60 ml rafinētas augu eļļas, 300 ml stipri gāzēta ūdens.

Pagatavošana.

Lielā bļodā ar putu slotiņu samaisa miltus, cukuru, sāli, vaniļas cukuru, sauso pienu un sodu.

Citā bļodā samaisa olas ar jogurtu un augu eļļu.

Šo šķidro maisījumu ielej pirmās bļodas vidū un samaisa viendabīgā pabiezā masā.

Pielej apmēram trešo daļu no gāzētā ūdens, visu samaisa.

Papīra dvieli piesūcina ar eļļu un iesmērē vafeļu pannai visas rieviņas. Uzsilda vafeļu pannu.

Mīklai pielej atlikušo gāzēto ūdeni, visu rūpīgi samaisa. Cep vafelītes.

Pasniedz pēc vēlmēm – ar ogām, medu, krējumu, saldējumu, sīrupu vai šokolādi.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+