Mobilā versija
Brīdinājums +4.9°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
27. augusts, 2013
Drukāt

Pūrē ražos vēl vairāk šokolādes (papildināts ar foto)

Foto - LETAFoto - LETA

Vakar SIA “Pure chocolate” atklāja otru šokolādes ražotni “Viktorija”. Kopā ar līdz šim strādājošo uzņēmuma ražotni “Abava” tas dos iespēju palielināt uzņēmuma gatavās produkcijas apjomu no 20 tonnām līdz 80 tonnām mēnesī.


Uzņēmums “Pure chocolate” kļūst par vienu no lielākajiem darba devējiem Pūres pagastā – līdz šim tika nodarbināti 42 darbinieki, bet jaunā ražotne ļauj palielināt to skaitu par 25 strādājošajiem. Turklāt šogad atklātajā Šokolādes muzejā un restorānā tiks nodarbināti 11 cilvēki.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Pēteris Žimants uzskata – galvenais jau nav tikai nauda, ko varam nopelnīt, bet svarīgi attīstīt ražošanu, kas dod labu rezultātu, un pats process, kura gaitā rodas jaunas idejas.

Kā apliecinājums viņa vārdiem ir “Pure chocolate” produkcija, no kuras 40% eksportē uz Eiropu, it īpaši Skandināvijas valstīm un Vāciju, bet pēdējā laikā noslēgts līgums ar Saūda Arābiju, uz turieni nosūtītas pirmās partijas šokolādes trifeļu.

Viņš norādīja, ka uzņēmums startēs arī sveramo konfekšu kategorijā, šajā segmentā konkurējot ar AS “Laima”.

Jaunā Pūres uzņēmuma ražotnes atklāšanu pagodināja Valsts prezidents Andris Bērziņš, uzsverot, cik augstu vērtējama uzņēmuma vadītāju spēja pārveidot uzņēmējdarbību pilnīgi jaunā aspektā: “Unibankai bija iespēja 90. gadu vidū atbalstīt Pūres uzņēmējdarbību, protams, pa 18 gadiem daudz kas ir mainījies, bet es redzu, cik tālredzīgi Aivars
(Aivars Žimants, “Pure chocolate” valdes loceklis. – Red.) skatās, un tagad Pūrē neražo tikai sulas un konservus, bet arī šokolādi. Man prieks, ka viņš piedalījies “koloniālajā” projektā, un kas var būt labāk, ka tagad viņa sākto darbu turpina dēls. Ar prieku skatos uz jaunekli Pēteri, kas pārņēmis biznesu.”

Uzņēmuma mārketinga vadītāja Vineta Kalniņa, izrādot jauno ražotni, uzsvēra, ka tā ir viena no lielākajām un vienlīdz modernākajām Baltijas reģionā, kas aprīkota ar visjaunākajām iekārtām, kur viss ražošanas process ne tikai automatizēts un strādā datorvadības režīmā, bet viss – no šokolādes kausēšanas līdz gatavajām trifelēm – notiek bez saskares ar gaisu pa caurulēm un speciālām sistēmām.

Kāpēc tik svarīga ir šīs ražotnes laišana darbā? SIA “Pure chocolate” ir viens no tiem uzņēmumiem, kas, pārdodot savu iepriekšējo ražotni, darījumā iegūtos līdzekļus ieguldījis jaunas rūpnīcas dibināšanā.

Aivars Žimants atceras: “Tagad mēs sadarbojamies ar tiem beļģu uzņēmējiem, ar ko slēdzām darījumu par iepriekšējā uzņēmuma pārdošanu. Iznāca tā, ka firma “Puratos”, kam to pārdevām, ir meitas uzņēmums ražotājam “Belcolade”, kas ir mūsu tagadējais šokolādes piegādātājs.

Ka mūsu projekts bijis to vērts, liecina arī tas, ka mūsu Šokolādes muzejā šogad ir jau 4500 apmeklētāju mēnesī, tas ir milzīgs skaitlis!”

Aivars Žimants uzsver, ka viņu uzņēmums ir viens no tiem, kas turpina attīstīties pēc tam, kad pārstājis darboties agrākais uzņēmums. Proti, kad uzņēmēji spēj pārveidot savu biznesu. Aivars saka: “Mums līdzīgi rīkojies gan Pēteris Šmidre, pēc “Tele2” attīstot “Baltcom”, gan Gunārs Ķirsons, dibinot jaunu uzņēmumu.”

{gallery id=”2072″}

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+