Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
27. jūnijs, 2014
Drukāt

Rabarberu drupenis. Garda Ingmāra Ladiga recepte

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

“Rabarberu drupenis” – tā varētu nosaukt burvīgo desertu, ko pagatavot man iemācīja garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs. Sakuļu olas dzeltenumu ar 65 g cukura, 130 g saldā krējuma un 75 g sviesta; pievienoju 130 g miltu un naža galu sāls. Gatavo mīklu satinu pārtikas plēvē un lieku ledusskapī.

Atdzesēto mīklu izveltnēju, sagriežu taisnstūros, cepu cepeškrāsnī 7 minūtes 180 grādos. Divas glāzes nomizotu un sagrieztu rabarberu lieku katliņā, pārberu ar 150 g cukura, uzkarsēju, nokāšu. Sīrupā iemaisu vanilīnu, kanēli un divus olu dzeltenumus; sausajai masai piemetu sauju riekstu, pārleju ar sīrupu, iecilāju stingrās putās sakultus olbaltumus. Rabarberu masu ziežu uz izceptā biskvīta un šauju uz 7 minūtēm cepeškrāsnī. Servēju uz dēlīša vai šķīvja, dekorēju ar ogām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+