Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Sestdiena, 3. decembris, 2016
17. jūnijs, 2015
Drukāt

Rabarberu kēksiņi ar svaigā siera krēmu

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

Keksiem:

195 g milti

180 g cukurs

100 g mīksts sviests

125 ml skābais krējums

100 g rabarberi

2 olas

1/2 tējk vaniļas ekstrakts

1 tējk cepamais pulveris

1/4 tējk. sāls

Krēmam:

300 g svaigais siers

150 g pūdercukurs

100g rabarberi

1/2 tējk. rīvēts ingvers

kardamons

Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Sagatavot cepamo formu kēksiem – ieklāt papīra formiņas vai sagrieztu kvadrātos cepamo papīru.
Miltus sajaukt ar cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pievienot mīkstu sviestu, olas, krējumu un vaniļas ekstraktu. Rabarberus smalki sagriezt un iejaukt mīklā.

Ar mīklu piepildīt formiņas uz 3/4. Cept 20-25 min. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti. Kēksiņus izņemt no krāsns un atdzesēt.

Pagatavot krēmu. Rabarberus smalki sagriezt, pārlikt katliņā un apliet ar ūdeni, lai tikko nosedz rabarberus. Vārīt līdz rabarberi ir mīksti.

Atdzesēt, pievienot pēc garšas kardamonu. Svaigo sieru sajaukt ar pūdercukuru, ingveru un rabarberiem.

Kēksus dekorē ar krēmu.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Prizmu”
Recepti piedāvā

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+