Mobilā versija
Brīdinājums -0.4°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
25. jūnijs, 2013
Drukāt

Rabarberu kūka ar krēmsieru “Rasa”


Foto - Andris Dzenis. Paldies par atsaucību Piena restorānamFoto - Andris Dzenis. Paldies par atsaucību Piena restorānam

Latvijā ir apmēram septiņdesmit sieru šķirnes. Pērnā gada nogalē to saimei pievienojās jaunums – krēmsiers jeb svaigais siers “Rasa”. Krēmsiers ir lieliska kausētā siera alternatīva, taču vieglāks un maigāks, tāpēc jo īpaši piemērots vasaras ēdienkartei, kad sevi gribas palutināt ar veselīgiem, ātri izmantojamiem produktiem.

 

Rabarberu kūka ar krēmsieru “Rasa”

Sastāvdaļas

Kūkas pamatnei: 250 g auzu pārslu, 85 g sviesta, 100 g cukura.

Krēmam: 500 g klasiskā krēmsiera “Rasa”, 300 ml saldā krējuma, 100 g pūdercukura, 1 rīvēta citrona miziņa, vaniļas cukurs pēc garšas.

Krēmam un mērcei: 450 g rabarberu, 200 g pūdercukura, 200 ml ūdens, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes.

Kā gatavot

Auzu pārslas kopā ar cukuru viegli apbrūnina ietaukotā pannā un atdzesē, samaisa ar saputotu sviestu, kam pievienots cukurs. Iegūto masu liek veidnē un ievieto ledusskapī. Pēc tam virsū klāj pusi no krēma, rabarberus un otru krēma pusi. Kūku 2 – 3 stundas tur ledusskapī.

Kā gatavo rabarberus? Tos noskalo, nomizo, smalki sagriež un ber katliņā. Pārlej ar ūdeni, pieber pūdercukuru un nedaudz vaniļas cukuru. Vāra uz lēnas uguns, līdz rabarberi kļūst mīksti, bet neizjūk. Tos izņem no katliņa, bet atlikušo novārījumu ietumē ar aukstā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Uzvāra un atdzesē, tā iegūst mērci.

Sagatavo krēmu: saldo krējumu saputo ar pūdercukuru. Putošanas laikā pievieno vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu un sajauc ar krēmsieru “Rasa”.

Kūku sagriež gabaliņos, pasniedz ar rabarberu mērci.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+