Foto-Aija Geida

Rabarberu pīrādziņi 0

Kā gatavot?

Abu veidu miltus sajauc ar klijām un sezama sēklām. Samaisa un pievieno sāli. Aukstu sviestu sagriež gabaliņos un ieberž miltos. Pamazām lej ūdeni un mīca, līdz sanāk vidēji stingra mīkla (bet ne pufīga!), ko noliek uz stundu atpūsties.

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Pildījumam nomizo rabarberus, sagriež gabaliņos. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno rabarberus un uz lēnas uguns sutina, kamēr tie mīksti, bet vēl neizšķīst, tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru, maltu muskatriekstu un kanēli. Kad cukurs izkusis, noslēdz uguni un atdzesē masu.

Ņem mīklas bumbiņu valrieksta lielumā, izrullē apaļu, ieliek pildījumu, malas samitrina ar ūdeni, lai labāk salīp, un ar pīnīti aiztaisa. Var izmantot speciālās pīrāgu formiņas. Cep cepeškrāsnī +200 grādu temperatūrā 20 – 30 minūtes. Garša patīkami saldskāba. Pasniedz ar putukrējumu un svaigām zemenēm.