Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
24. maijs, 2012
Drukāt

Rabarberu receptes – liekamās

Krēms

Krēms

Sastāvdaļas (4 porcijām):

• 500 g rabarberu,

• 250 ml saldā krējuma,

• 150 g cukura,

• 1 ēd. k. želatīna,

• 1 pac. vanilīna cukura,

• rabarberu ievārījums.

 

Kā gatavot?

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos un ar blenderi sasmalcina viendabīgā masā. Saldajam krējumam pievieno cukuru, vanilīna cukuru un saputo. Putukrējumā iecilā rabarberu biezeni un aukstā ūdenī uzbriedinātu un karstā ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu. Pusi krēma masas liek deserta trauciņos, lai stingst. Tad klāj rabarberu ievārījuma kārtiņu, uz tā – krēmu.

 

Recepti piedāvāja viesnīcas “Neiburgs” restorāna šefpavārs Tomass Godiņš


Putas

Sastāvdaļas (4 porcijām):

• 500 g rabarberu,

• 100 g cukura,

• citrona miziņa,

• 3 olu baltumi.

 

Kā gatavot?

Rabarberus nomizo, sagriež un sautē nelielā ūdens daudzumā. Atdzesē. Tad biezenim pievieno olu baltumus, sarīvētu citrona miziņu vai kanēli un saputo stingrās putās. Pasniedz ar pienu, vaniļas mērci vai putukrējumu.

 

Recepti piedāvāja viesnīcas “Neiburgs” restorāna šefpavārs Tomass Godiņš

 

Ievārījums ar apelsīniem

• 3 kg rabarberu,

• 1 kg apelsīnu,

• 1 kg cukura.

 

Kā gatavot?

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos. Apelsīnus nomazgā un samaļ ar visu mizu. Rabarberus un apelsīnus liek katliņā, pievieno cukuru un maisot vāra aptuveni pusstundu, līdz cukurs izkusis.

 

 

Recepti piedāvāja viesnīcas “Neiburgs” restorāna šefpavārs Tomass Godiņš


 

Dzēriens ar žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas:

• 250 g rabarberu,

• 100 g žāvētu augļu,

• 150 g cukura,

• 500 g ūdens,

• citrona miziņa.

 

Kā gatavot?

Notīrītiem un sagrieztiem rabarberiem pārkaisa pusi no paredzēta cukura daudzuma. Lai tie vārot neizjuktu, ļauj ievilkties 4 stundas. Žāvētos augļus nomazgā, liek verdošā ūdenī un vāra gatavus. Pievieno atlikušo cukuru, rabarberus un vāra, līdz tie mīksti. Pievieno citrona miziņu.

 

Recepti piedāvāja viesnīcas “Neiburgs” restorāna šefpavārs Tomass Godiņš

 

Glazēti rabarberi

Sastāvdaļas:

• Rabarberi,

• cukurs,

• sviests.

 

Kā gatavot?

Rabarberus nomizo, slīpi griež palielos gabalos. Uz pannas izkausētā sviestā ieber cukuru, nedaudz apbrūnina un tad liek rabarberus. Maisot cep, līdz rabarberi iegūst brūnganu nokrāsu un karamelizētu virsmu. Ēd ar mīksto sieru, biezputru vai pankūkām.

 

Recepti piedāvāja viesnīcas “Neiburgs” restorāna šefpavārs Tomass Godiņš

 

Salāti ar sarkano kāpostu

Sastāvdaļas:

• 1⁄4 sarkanā kāposta galviņas,

• 1 rabarbers,

• 1 sīpols,

• 1 citrons,

• ķimenes,

• sāls,

• mārrutki pēc garšas,

• zaļumi pēc izvēles,

• eļļa.

 

Kā gatavot?

Kāpostu smalki sagriež, pievieno sasmalcinātu sīpolu, rabarberu, zaļumus, uzslaka citrona vai rabarbera sulu, pievieno ķimenes, sāli un eļļu un samaisa.

 

Recepti piedāvāja viesnīcas “Neiburgs” restorāna šefpavārs Tomass Godiņš

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+