Publicitātes foto

Rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize 0

Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Mākslīgais intelekts nosauc 10 pasaules pievilcīgākos vīriešus. Starp tiem – pretrunīgi vērtēts Latvijas politiķis
Kokteilis
“Citreiz pirms koncerta nepieciešams atgādināt ētiku un pieklājības etiķeti” – Madara Raabe vīlusies par koncertā Siguldā pieredzēto
“Zeme tad trīcēs zem šo karu izvērsēju kājām!” Gaišreģis paredz Ukrainas kara uzvaras gadu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Porciju skaits: 4 līdz 6 cilvēkiem

Nepieciešams

Bezrauga kārtainā mīkla – 2×250 g (divas loksnes)
Sviests – 140 g
Mandeļu milti – 140 g
Cukurs – 50 g
Rabarberi – 3 gab.
Avenes – 250 g
Lazdu rieksti – 3 saujas
Medus – 2-3 ēdamk.

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C.
Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas.
Nomizo rabarberus un sagriez plānās šķēlītēs, sajaucot to kopā ar avenēm un medu.
Liec vienai kārtainās mīklas plāksnei 1/2 rabarberu un aveņu pildījuma un 1/3 drumstalu.
Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus.
Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes.
Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.

Aikāgaršo padoms!
Liec kārtaino mīklu formā, citādi daļa pildījuma var iztecēt. Tāpat droši variē ar jaunām garšām – aveņu vietā vari izmantot citas ogas vai augļus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.