Mobilā versija
Brīdinājums -0.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
19. jūnijs, 2014
Drukāt

Rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu desertu receptes, kuras iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Porciju skaits: 4 līdz 6 cilvēkiem

Nepieciešams

Bezrauga kārtainā mīkla – 2×250 g (divas loksnes)
Sviests – 140 g
Mandeļu milti – 140 g
Cukurs – 50 g
Rabarberi – 3 gab.
Avenes – 250 g
Lazdu rieksti – 3 saujas
Medus – 2-3 ēdamk.

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C.
Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas.
Nomizo rabarberus un sagriez plānās šķēlītēs, sajaucot to kopā ar avenēm un medu.
Liec vienai kārtainās mīklas plāksnei 1/2 rabarberu un aveņu pildījuma un 1/3 drumstalu.
Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus.
Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes.
Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.

Aikāgaršo padoms!
Liec kārtaino mīklu formā, citādi daļa pildījuma var iztecēt. Tāpat droši variē ar jaunām garšām – aveņu vietā vari izmantot citas ogas vai augļus.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+