Mobilā versija
-1.7°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
14. augusts, 2015
Drukāt

Raibā pica ar dārzeņiem un salami

Foto - FotoliaFoto - Fotolia
Sastāvdaļas

16 porcijām
450 g miltu
1 paciņa sausā rauga
1 šķipsniņa cukura
Sāls
5 ēdamkarotes olīveļļas
1 sīpols
1 ēdamkarote sviesta
400 g konservētu tomātu
Pipari
1 ēdamkarote kaltētas raudenes
2 nelieli cukīni
200 g šampinjonu
1 dzeltenā paprika
100 g itāļu salami desas
250 g mocarellas siera
100 g Goudas siera
Milti darbvirsmas apkaisīšanai
Tauki cepešpannas ieziešanai
Gatavošanas laiks:
apm. 40 minūtes
(jāparedz laiks uzrūgšanai, vārīšanai un cepšanai)
Katrā porcijā apm. 282 kcal/1180 kJ
12 g olbaltumvielu, 1

1. Bļodā sajauc miltus, sauso raugu un cukuru, pievieno ½ tējkarotes sāls, lēnām pielej olīveļļu un 500 ml silta ūdens, iejauc gludu mīklu. Noliek siltā vietā uz stundu, lai uzrūgst.

2. Sīpolu nomazgā un sakapā. Apcep karstā eļļā. Pielej tomātu sulu (no konservu kārbas), pieliek sagrieztus tomātus, pieber sāli, piparus un raudeni, pavāra.

3. Cukīni nomazgā, nosusina, sagriež šķēlēs. Šampinjonus notīra, apslauka ar mitru dvieli, sagriež šķēlēs. Papriku nomazgā, nosusina, izņem sēkliņas, sagriež strēmelēs. Mīklu vēlreiz samīca uz galda, plāni izveltnē un ieklāj cepešpannā, ļauj 10 minūtes “paelpot”. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 °C.

4. Mīklu apziež ar tomātu mērci. Liek dārzeņus, sēnes un salami, pārkaisa ar sāli, pipariem un raudeni. Mocarellas sieru sagriež šķēlēs, Goudas sieru sarīvē. Sieru liek uz picas, cep cepeškrāsnī 25 minūtes.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+