Foto – Anda Krauze

“Ratatouille” – baklažāna un cukīni sacepums ar tomātiem 0

Recepti iesaka tautā pazīstamās dziedošās dvīnes jeb dueta “Dvīnes” dalībniece Katrīne un Ana Drozdovičas.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
400 g sasmalcinātu tomātu kārbiņā
1 karote olīveļļas
1/4 karotes sarkanvīna etiķa
1 tējk. izspiesta ķiploka
1 karote sakapāta svaiga bazilika
1 tējk. Provansas garšvielu maisījuma
1/4 tējk. sāls
1/4 tējk. piparu
1/4 tējk. čili
1 – 2 lieli sarkanie sīpoli
1 paliels baklažāns
1 paliels cukīni
3 palieli sarkanie tomāti

Pagatavošana.
* Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Viegli ieziež cepamformu ar olīveļļu.
* Nelielā traukā sajauc sasmalcinātos tomātus, ķiploku, sakapāto baziliku, etiķi un visas garšvielas. Maisījumu ielej cepamtraukā un izlīdzina, lai visur ir vienmērīgs slānis.
* Sagriež visus dārzeņus aplīšos un kārto sāniski pēc kārtas (piem., cukīni, baklažāns, sīpols, tomāts) tā, lai dārzeņi balstītos uz cepamtrauka maliņas, tad atkārto, kamēr visa forma ir aizklāta.
* Dārzeņus var papildus pārliet ar nelielu daudzumu olīveļlas, lai tie nedaudz apbrūninātos.
* Liek cepeškrāsnī uz 1 h, kamēr tomātu mērce apakšā vārās un dārzeņi ir mīksti.
* Pasniedz ar bazilika lapiņu un pēc garšas pievieno sāli.