Mobilā versija
+3.1°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
14. augusts, 2015
Drukāt

Rauga mīklas maizītes ar melleņu biezpienu brīvdienu brokastīm

Foto - FotoliaFoto - Fotolia
Sastāvdaļas

12 porcijām
200 g kviešu miltu
130 g saulespuķu sēklu
20 g sausā rauga
2½ ēdamkarotes cukura
½ tējkarotes sāls
4 ēdamkarotes saulespuķu
eļļas
1 olas dzeltenums
150 g biezpiena
3 ēdamkarotes piena
6 ēdamkarotes melleņu
marmelādes
Milti darbvirsmas
pārkaisīšanai

Gatavošanas laiks: (jāparedz laiks uzrūgšanai, cepšanai un atdzišanai)
Katrā porcijā apm. 160 kcal/672 kJ
6 g olbaltumvielu, 7 g tauku, 15 g ogļhidrātu

Pagatavošana

1. Iejauc viendabīgu gludu mīklu no miltiem, 100  g  saulespuķu sēklu, rauga, vienas tējkarotes
cukura, sāls, eļļas un 150 ml silta ūdens.

Apsedz un noliek siltā vietā uzrūgt 10 minūtes.

2. Mīklu liek uz miltiem apkaisītas darbvirsmas, saspaida, izveltnē 2 cm biezā plāksnē, izgriež aplīšus 8 cm diametrā. Maizītes liek ar cepampapīru izklātā cepešpannā, apziež ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisa ar atlikušajām saulespuķu sēklām.

3. Cepešpannu ar maizītēm liek siltā vietā, līdz to izmērs dubultojas, tad sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Maizītes cep aptuveni 15 minūtes, vienreiz apgriežot.

4. Biezpienu sajauc ar pienu un atlikušo cukuru. Gatavās un atdzisušās maizītes pārgriež divās daļās, uz apakšējās daļas liek biezpienu un melleņu marmelādi, pasniedz.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+