Medības
Virtuve

Ļoti sātīga bebra zupa0


Zupa sanāk bieza, smaržīga un ļoti sātīga.
Zupa sanāk bieza, smaržīga un ļoti sātīga.
Foto: Kate Šterna

Šī recepte ir ne tikai ļoti ātra, bet arī lieliski piemērota, ja jāpagatavo gaļa ar specifisku aromātu. Šoreiz tās ir bebra ciskas. Milzīgo grauzēju (27 kg) nomedīju pavasara bebru medībās ar suņiem. Skaidrs, ka tik lielai mātītei arī pakaļkājas ir gana gaļīgas.

Sastāvdaļas lielai zupai (4 l)

• Aptuveni kilograms bebra gaļas
• 6–7 vidēji kartupeļi
• Liels sīpols
• Liela paprika
• Ķiploka galviņa
• 1 burkāns
• 1–2 paciņas saldēto dārzeņu pēc izvēles (ja sastāvā ir burkāni, tad svaigs burkāns atsevišķi nav vajadzīgs)
• Garšvielas: 2 tējk. sāls, 1 tējk. cukura, 1 tējk. malto piparu, 5–6 kadiķogas, 1 tējk. maltā ingvera, pāris vidējas lauru lapas
• Garšaugi: pētersīļi, dilles, kindza; pašās beigās var pievienot arī puravus un vēl vairāk ķiploku; asuma cienītāji var pievienot arī čili piparus

Pagatavošana

Foto: Kate Šterna

Atkausē gaļu. Labāk ir nepārforsēt un atkausēt, turot ledusskapī. Tas aizņems divas dienas, bet gaļa būs kā svaiga. Turpretī, ja kausēšanu paātrina, ieliekot maisu ar gaļu siltā ūdenī vai mikroviļņu krāsnī, tā kļūst irdena un zaudē daļu garšas īpašību. Ja gatavojamies vārīt zupu, atkausēšanas paņēmiens varbūt nav kritisks, bet citkārt pie tā tomēr jāpiedomā.

Lielā kastrolī liek vārīties ūdeni, pieliek lauru lapas, sāli, cukuru, maltos piparus un kadiķogas. Pietiks ar diviem litriem. Ja būs nepieciešams, pēc tam varēs papildināt.Atkaulo gaļu, sagriež strēmelēs un samaļ gaļas mašīnā, izmantojot sietu ar vislielākajiem caurumiem. Sanāks gandrīz kā kapātā, nevis maltā gaļa. Uz pannas izkausē un apbrūnina sviestu, kurā pēc tam apcep kapāto gaļu kā mērcei.

Cepot pievieno pētersīļus, kindzu, dilles, ķiplokus – trīs četras daiviņas, maltos piparus un ingveru.

Foto: Kate Šterna

Kad gaļa izcepta, to ieber vārošā ūdenī un sāk griezt dārzeņus. Sākumā sagriež un sviestā apcep sīpolus. Atliek malā. Tad sagriež kartupeļus un liek zupā. Pievieno saldētos dārzeņus pēc gaumes un atkarībā no tā, cik bieza zupa patīk.

Pēc dažām minūtēm pieliek ceptos sīpolus. Tad seko paprika un visbeidzot puravi un vēl papildus saspiesti ķiploki. Jo vairāk garšvielu, jo labāk! Zupa sanāk bieza, smaržīga un ļoti sātīga!

Foto: Kate Šterna



Vairāk lasiet žurnālā Medības

LA.lv
LA
LA.LV
Medības
Milzu asari, zandarti uz trauku švammīti un kā “Copes garšas” komanda testēja slaveno zviedru pūdēto siļķi
4 dienas
ME
Medības
Medības
Žebērklis un pieci taimiņi. Slīteres Nacionālajā parkā aizturēts maluzvejnieks
4 dienas
ME
Medības
Medības
VIDEO. Atmiņas un emocijas no mednieku festivāla “Minhauzens 2019”
4 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Latvijā
Solidaritāte, cieņa un drosme. Valsts prezidenta Egila Levita runa pie Brīvības pieminekļa
4 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Foto. Svētku uguņošana priecē iedzīvotājus gan Rīgā, Daugavmalā, gan pie televizoru ekrāniem
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Foto. Lāpu gājiens Rīgā pulcē tūkstošiem dalībnieku
4 stundas
LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
Atdot daļiņu no saņemtā. Saruna ar Jāni Lūsēnu
Intervija 8 stundas
SM
Signe Mengote
Ekonomika
Jāvērtē pēc spējām, nevis diagnozes. Kā mazināt plaisu starp darba devējiem un invalīdiem
8 stundas