Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
5. jūnijs, 2015
Drukāt

Redīsi cepas sprakšķēdami. Taču padodas garšīgi!

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Padoms

Redīsus var ne tikai cept cepeškrāsnī – tie ir gardi arī grilēti. Kopā ar grilētām jaunajām pupiņu vai zirņu pākstīm grilēti redīsi – brīnišķīgs garšu un krāsu salikums!

Ir dārzeņi, kurus ēdam tikai svaigā veidā, jo tā pieņemts. Pamēģiniet šopavasar uzcept redīsus!

Pagatavot ceptus redīsus ir vienkāršāk nekā uzvārīt putru. Tos nomazgā, nogriež lapiņas un astītes, pārgriež uz pusēm un saliek cepamajā veidnē. Pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa piparus un sāli un cep + 220 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 12 minūtes, līdz tie top zeltaini brūni. Redīsi ir tik sulīgi, ka cepas sprakšķēdami. Pirms pasniegšanas pārslaka citrona sulu, uzkaisa zaļumus un smalki sakapātus ķiplokus.

Cepšanas laikā redīsi zaudē savu sūrumu un stiprumu, iegūst patīkami maigu, saldenu garšu. Ja jāmeklē salīdzinājums, tad cepti redīsi garšo mazliet līdzīgi rācenim.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+