Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
6. septembris, 2015
Drukāt

Restorāna “Buddha” receptes: Falafelas ar dārzeņiem, tahini mērci un kuskusu

1. Konsultē KONSTANTĪNS GOVORINS, p

1no2
Foto: Matīss MarkovskisFoto: Matīss Markovskis
Sastāvdaļas 1 porcijai

Falafelām
150 g izmērcētu turku zirņu
3 g kurkumas
5 g asafetīdas
25 g sīpola
3 g cepampulvera

Mērcei
30 g sezama sēklu
70 ml olīveļļas
Sāls
Cukurs
20 ml citrona sulas
2 mazas ķiploka daiviņas

Piedevām
100 g pērļu kuskusa
200 g dažādu sezonas dārzeņu

Pagatavošana

Turku zirņus nakti izmērcē, no rīta rūpīgi noskalo un svaigus sablendē.

Pagatavo tahini mērci: uz pannas pakarsē sezama sēklas, līdz tās kļūst zeltainas, sablendē ar olīveļļu, pieliekot nedaudz citrona sulas, ķiploku, sīpolu, sāli un cukuru. Uzmanību! Nevajadzētu pārdozēt ķiploku – tas nomāks sezama aromātu, mērce neizdosies.

Turku zirņiem pievieno pusi no gatavās mērces un garšvielas – asafetīdu un kurkumu, kā arī mazliet sīpola. Masai pieber cepampulveri, visu vēlreiz samīca. Ar rokām izveido bumbiņas un apcep lielā taukvielu daudzumā, vislabāk kokoseļļā 180 grādu karstumā aptuveni 7 minūtes.

Gī sviestā karsē garšvielas un pievieno sezonas dārzeņus pēc izvēles – pākšu pupiņas, burkānus, cukīni, kabačus, papriku, puravus. Karsē, bet nepārsutina, lai tie saglabātu kraukšķīgumu.

Atsevišķi novāra kuskusu.

Servē dārzeņus, kuskusu un falafelas, pievienojot tahini mērci, kam pielikti zaļumi. Rotā ar svaigiem zaļumiem.

  1. Konsultē KONSTANTĪNS GOVORINS, p
  2. Pašā Rīgas centrā, netālu no Brīvības pi

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+