Foto: Matīss Markovskis

Restorāna “Buddha” receptes: Gadžar-halava. Burkānu deserts ar aveņu mērci 0

Pagatavošana
Burkānus vidēji rupji sarīvē. Katliņā ar gī sviestu nedaudz pakarsē garšvielas – kanēli, kardamonu un muskatriekstu. Pievieno rīvētus burkānus un izmērcētas rozīnes, pielej pienu. Sutina, līdz piens uzsūcies burkānos un tie ir gandrīz mīksti. Atdzesē.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

Sablendē jogurtu ar biezpienu, cukuru un kardamonu. Atsevišķi sablendē avenes.

No burkānu masas izveido vēlamās formas pamatkārtu, virsū klāj avenes un tad – jogurta un biezpiena krēmu.
Pasniedzot rotā ar svaigu piparmētru lapiņu vai kādām ogām pēc izvēles.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pavāra piebilde
Izmantojot burkānu masu, jogurta un biezpiena krēmu un sablendētās avenes, var veidot kārtojumu. Tas glīti izskatīsies stikla trauciņos.

Konsultē KONSTANTĪNS GOVORINS, pavārs restorānā “Buddha”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.