Mobilā versija
+7.0°C
Sarmīte, Tabita
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
14. septembris, 2015
Drukāt

Restorāna “Buddha” receptes: Gadžar-halava. Burkānu deserts ar aveņu mērci

Foto: Matīss MarkovskisFoto: Matīss Markovskis
Sastāvdaļas 1 porcijai

30 g rozīņu
30 g gī sviesta
50 ml bezpiedevu jogurta
50 ml piena
150 g burkānu
Svaigas piparmētras
Kardamons
Kanēlis
Muskatrieksts
25 g biezpiena
5 g brūnā cukura
30 g aveņu

Pagatavošana
Burkānus vidēji rupji sarīvē. Katliņā ar gī sviestu nedaudz pakarsē garšvielas – kanēli, kardamonu un muskatriekstu. Pievieno rīvētus burkānus un izmērcētas rozīnes, pielej pienu. Sutina, līdz piens uzsūcies burkānos un tie ir gandrīz mīksti. Atdzesē.

Sablendē jogurtu ar biezpienu, cukuru un kardamonu. Atsevišķi sablendē avenes.

No burkānu masas izveido vēlamās formas pamatkārtu, virsū klāj avenes un tad – jogurta un biezpiena krēmu.
Pasniedzot rotā ar svaigu piparmētru lapiņu vai kādām ogām pēc izvēles.

Pavāra piebilde
Izmantojot burkānu masu, jogurta un biezpiena krēmu un sablendētās avenes, var veidot kārtojumu. Tas glīti izskatīsies stikla trauciņos.

Konsultē KONSTANTĪNS GOVORINS, pavārs restorānā “Buddha”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+